Sjene prošlosti

Sjene prošlosti (Kaybolan Yillar)

S jedne strane strast i uzbuđenje, a s druge ljubav i povjerenje. Zajedno su spojeni jakim sjenama prošlosti, ali i razdvojeni nesmiljenim kotačem vremena.

Sjene prošlosti
Sjene prošlosti - od 14. studenoga u 19:10 na Doma TV

Priča o troje djece iz sirotišta čiji je životni put obilježen njihovim neraskidivim sponama.

Dok će Ezel u Aliju otkriti idealnog muškarca, Esmerova žudnja, ljubav i bijes pobudit će svu njezinu strast, pa će ona ploviti između dvije ljubavi. Serija ‘Sjene prošlosti’ obiluje izvrsnim scenarističkim elementima koji u seriju unose kriminalističke i akcijske elemente. U njenoj radnji pratimo kronološki odrastanje troje djece te njihov susret nakon 23 godine. Likovi su razrađeni do samih detalja, a klasična podjela na negativce i pozitivce gotovo je nevidljiva. Lijepa protagonistica Ezel utjelovljenje je dobre i krhke djevojčice koja izrasta u izvrsnu kirurginju.

Jednog sudbonosnog dana sretne svoja dva najbolja prijatelja iz sirotišta Esmera i Alija. Esmer je mafijaš, a Ali policajac. Uhvaćena u vrtlogu između dvojice najdražih muškaraca Ezel ne može poreći da prema obojici osjeća privlačnost. Serija ‘Sjene prošlosti’ je priča o ljubavnom trokutu od kojeg zastaje dah.

Istanbul – 1975. godine
Tijekom kišne noći žena pred vratima sirotišta ostavlja malenu djevojčicu. Ona je kći lijepe sedamnaestogodišnje Rose. Rosa je pokćerka najbogatijeg čovjeka u Bugarskoj koja je ostala trudna kad ju je on silovao. Kako bi se spriječio skandal obitelj je Rosu poslala u Istanbul, te joj rekla da je njezino tek rođeno dijete umrlo. Dječak Esmer ima samo pet godina i najneposlušnije je i najprkosnije dijete u sirotištu. S tugom u očima promatra kišu te ugleda ženu kako ostavlja bebu pred sirotištem. Ali je Esmerov najbolji prijatelj, istih su godina. Esmer protrese Alija da se probudi te otrče na prag kako bi vidjeli malenu bebu. Esmer stidljivo pogleda dijete te ga uzme u naručje kao da se boji da će ga povrijediti. U njegovu se naručju dijete smiri i prestane plakati.

Nakon sedam godina…
Osoblje djevojčici koja je ostavljena u dvorištu sirotišta daje ime Ezel. Esmer i Ali je pak zovu Ezo. Ezel boluje od astme, pa je Ali i Esmer nikada ne ostavljaju samu i štite je od svega. Toliko vole Ezo da je ta ljubav jača od bratske i prijateljske. Tada se dogodi dan kada bogata obitelj bez djece posvaja Ezo. Nenadan rastanak troje djece bolan je i slama srca. Ali je tužan, a Esmer pun bijesa. Ezo je jedino što je imao. Iako joj ne zna ime, iako je tek dvanaestogodišnjak, u srcu mu je neizdrživa bol ljubavi. Nakon toga Esmer zapali sirotište i pobjegne. Nakon požara i Esmerova odlaska, Ali se sasvim povlači u sebe. Ubrzo se upiše u policijsku školu i on također odlazi iz sirotišta.

23 godine poslije
Troje djece razdvojeni su dva desetljeća. Tog sudbonosnog dana ponovno se susreću. Ali (Burak Hakkı) je zaručen s Nazli koja je policajka kao i on. U tijeku jedne akcije Ali i Nazli nastradaju, a osoba koja puca na Alija je upravo Esmer (Saruhan Hünel). U bolnici igrom slučaja Alijev život spašava doktorica Ezel (Yeşim Büber). S druge strane, Esmer je bogato nagrađen zbog toga što je šefa štitio po cijenu života. Sada je na boljoj poziciji, a s vremenom postaje sve moćniji. U svojoj želji za moći ne poznaje granice. S vremenom će postati jedno od najznačajnijih imena svijeta zločina. Njegova ambicija, predanost i hrabrost dovest će ga do velikog šefa, najvažnijeg imena svijeta u kojemu živi. Esmer upoznaje moćnog mafijaša čija je kći jedinica njegova djevojka. Kada prvi put sretne Ezel, iako svjestan njezinog pravog identiteta Esmer joj prešuti pravu istinu. Nakon što Alijeva zaručnica Nazli premine lijepa Ezel se zbliži s Alijem koji joj ulijeva povjerenje. Taj je događaj najvažniji za zbližavanje Alija i Ezel. Esmer nakon nekog vremena saznaje za Ezelinu i Alijevu povezanost te im se odluči osvetiti. Odsada će se oboje boriti za Ezel, njihovu jedinu ljubav. U svim igrama koje su igrali u djetinjstvu, Ali je uvijek bio policajac, Esmer negativac, a Ezel liječnica. No sada to što igraju više nisu igre, nego stvarni život.

Jedna misao o “Sjene prošlosti (Kaybolan Yillar)”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.