Sjene prošlosti

Sjene prošlosti (Kaybolan Yillar)

Pratite sadržaj serije Sjene prošlosti po epizodama

Sjene proslošti

EZEL
Krajnje nježna i krhka žena. Od rođenja boluje od kronične astme. Njezina je bolest toliko oštra da svaki put kad se uplaši, uzbudi ili joj se promijeni raspoloženje, dobiva napad astme. Usprkos nesretnom braku u kojemu se nalazi i činjenici da je astmatičar, najveća joj je želja imati dijete. Ezel je kći Bugarke po imenu Rosa koja je rodila sa 17 godina. Ezel je dijete grijeha, silovanja. Kad je Rosa imala 17 godina, silovao ju je poočim, inače važan poslovni čovjek, i ostala je trudna. Uz nju je pismo u kojemu je objašnjena njezina prošlost i na vratu Rosina ogrlica u obliku križa. Tu prelijepu bebu u dvorištu pronalaze dva mala dječaka (Ali i Esmer), a ime joj da upraviteljica doma. Sada se to dijete grijeha, nesvjesno svega, zove Ezel. Ezelina prošlost puna tajni jednoga će dana uskrsnuti i ona će proživjeti najveći slom u životu. Nakon što je posvoje, Ezel odrasta u dobroj obitelji u kojoj je dobila dobro obrazovanje i postala kirurginja. Radi u bolnici koja pripada njezinoj obitelji.

ESMER
Esmer je čovjek koji životu uvijek pristupa sa strašću i gnjevom. Opsjednut je i drži se daleko od ljudi. U sebi nosi bijes prema svemu čiji razlog ne uspijeva shvatiti. Od djetinjstva je uvijek želio biti snažan, revno se pokušavao riješiti poniženja, nikad nije okusio ljubav, ali kroz njegov život protutnjala je gomila žena. Jedino što želi jest Ezel. Esmer je sin jedinac jedne obitelji s jugoistoka Turske. Njegov je otac Rešat mazgar, siromašni seljak koji zarađuje za život tako što na leđima mazge krijumčari robu preko granice i odande unosi robu natrag u Tursku. Zaljubit će se u Aminu i dovesti je u kuću supruge Zelihi, koja nema djece, kao svoju priležnicu. Amine Rešatu podari jednog sina, ali umire pri porodu. Otac zbog „crnog zlata“, koje mu je donijelo nadu, djetetu daje ime Esmer. Esmerova sudbina kao da je loša od rođenja. Sa smrću majke dijete je predano u ruke maćehi Zelihi. Zeliha ga mrzi te ga ostavi u sirotištu. Zbog Ezelina križa koji nosi oko vrata bit će u podzemlju poznat pod imenom Križ.

ALI
Ali izgleda strogo, ali isto je toliko pun ljubavi i razumijevanja. Živi u vrlo toploj četvrti. Ondje je najomiljenija osoba u koju se svi pouzdaju. Međuljudski su mu odnosi poprilično dobri. Kao dijete koje je odraslo bez ikoga, mrzi biti sam. On je policajac čije se ime pročulo po uspjesima u borbi protiv organiziranog kriminala. O njemu se puno govori, jer je zapovjednik postaje. Ali je prvo dijete svojih roditelja, para koji se volio do ludila, pravo je dijete ljubavi. No kada mu majka i otac izgube živote u prometnoj nesreći, dogodi se čudo i mala beba ostane živa. S obzirom da je ostala bez ikoga, beba je odvedena u sirotište gdje su dječaku nadjenuli ime Ali. Ali je izrastao u ugodno, vrijedno, uspješno i poslušno dijete. Svi ga vole. Njegov najbliži prijatelj Esmer i Ezel, prema kojoj gaji dublje osjećaje, njegov su mali svijet. Najveći mu je san postati policajac. Ali je nakon Ezelina posvajanja i Esmerova bijega iz sirotišta pristupio ispitima policijske škole i zbog uspjeha koje je postigao u borbi protiv organiziranog kriminala s vremenom je napredovao do mjesta zapovjednika postaje. Zaručio se s Nazli, policajkom iz svog tima dok je Ezel ostala uspomena iz prošlosti. Krajnje je uspješan u svom zanimanju i svojim je operacijama rasvijetlio mnogo mračnih događaja.

ROSA
Rosa, koja ni s kim ne dijeli svoju tajnu, doselila se u Istanbul. Nakon smrti obitelji pripalo joj je znatno bogatstvo, ali nikada nije odustala od traženja svoje kćeri Ezel. Rosa je vlasnica butika i vrlo posebnog hotela koji nosi njezino ime. Najvažnija je odlika hotela da u njemu odsjedaju vrlo posebni i slavni gosti i da se u njemu održavaju sastanci istaknutih turskih poslovnih ljudi. Razlog tomu slavan je poslovni čovjek, ujedno i Esmerov šef, Sulejman Česen. Sulejman je ludo zaljubljen u tu i dalje lijepu, privlačnu i ponosnu ženu. Njegova se ljubav pretvorila u čudnovatu igru. Sulejmanu neće dosaditi lov, a Rosi bijeg.

SULEJMAN ČESEN
Jedan od najvećih i veoma poštovanih poslovnih ljudi u svojim pedesetima. Zapravo je ‘mafija u kravati’. Nakon što je zbog toga izgubio sina i ženu, razvio je duboku privrženost prema jedinom preživjelom djetetu, Bahar, a svoga prvog čovjeka, Esmera, prihvatio je kao sina. Dovoljno je rječit i snažan da može stvoriti trend i utjecati na ekonomiju. Njegova je najveća slabost Rosa koju strastveno voli.

Jedna misao o “Sjene prošlosti (Kaybolan Yillar)”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.