Kad lišće pada (Yaprak Dokumu)

‘Svaka je obitelj drvo s kojeg ponekad pada lišće.’ I u obitelji Alija Rize lišće je polako počelo žutjeti i opadati. Ekranizacija klasika turske književnosti osvojit će srca gledatelja Nove TV

Kad lišće pada
Turska sapunica 'Kad lišće pada' od 13. lipnja u 20:00 sati na Novoj TV

Gospodin Ali Riza čitav je život posvećen usađivanju dobrih ideja i čvrstog morala svoj svojoj djeci. Jednom se prilikom od njega tražilo da ignorira nepravdu što ga je natjeralo da odustane od dužnosti predsjednika općine. Kada njegova kći Nedžla upiše fakultet u Istanbulu, čitava se obitelj odluči preseliti u veliki grad.

Gospodin Riza smatra da se taj grad, u kojemu je rođen i odrastao, mnogo promijenio. Starija je kći Fikret tužna, jer je iza sebe ostavila ljubavnu priču. Nedžla, Lejla i mala Ajše uzbuđene su što će živjeti u Istanbulu, dok je majka obitelji Hajrije zabrinuta.

Obnova stare kuće koju je naslijedio od obitelji, Lejline pripreme za fakultet, troškovi za Nedžlinu i Ajšinu školu počeli su topiti Alijev novac od mirovine. Nova okolina počela je mijenjati i prohtjeve njegovih kćeri. Gospodin Ali Riza stoga ponovno počinje raditi. Kada se od njega traži da na novom poslu postupi protivno svojim načelima, on ponovno daje otkaz. Budući da uvjeti postaju još teži, njegova žena Hajrije ne podupire takvu odluku i u kući počinje nemir.

Njegov sin Ševket po povratku iz vojske počinje raditi u banci što u određenoj mjeri olakšava teret gospodina Alija Rize. No situacija se mijenja nakon što Ševket preda svoje srce jednoj udanoj ženi. Nakon što se Ševket osjeti odgovornim za Ferhundinu rastavu odluči se njome oženiti. Ali Riza isprva se tomu protivi, ali na kraju ipak prihvati sinovu odluku.

Ferhunde u kratkom vremenu preuzima sve konce u svoje ruke. Potpuno mijenja poredak u kući. Lejla i Nedžla staju na njezinu stranu te kada Fikret primijeti tu opasnost, dolazi s njom u sukob. Djevojka iz susjedstva, Sedef, voli Ševketa od trenutka kada ga je ugledala te potiho u sebi pati. Ferhundini prohtjevi kojima nikada nema kraja te Lejlino i Nedžlino neumjereno trošenje dovode obitelj u tešku situaciju. Gospodin Ali Riza nema dovoljno snage da se suprotstavi. Osim novčane snage, izgubio je i autoritet.

Vjetar jako puše, s drveta pada list po list. Prvo iz obitelji odlazi Fikret. Kako bi se spasila od zabrinjavajuće situacije u kući, udaje se za potpunog stranca i napušta Istanbul. Potom će biti uhićen Ševket zbog neplaćanja dugova i utaje novca. Kada Ševket dospije u zatvor, Ferhunde ga ostavi. Nedžla se udaje za Lejlina zaručnika. Lejla to ne može prihvatiti te obolijeva. Gospodin Ali Riza proda kuću, plati dugove te obitelj seli u maleni stan. Nakon što Lejla dođe k sebi, zadaje Aliju Rizi posljednji udarac. Ulazi u vezu s oženjenim muškarcem te odluči s njime živjeti….

Nakon nekog vremena Ali Riza ponovno postaje stup obitelji. Trudit će se stajati uspravno, snažno i nepokolebljivo na nogama, ne pokazujući rane koje je zadobio i ne gubeći nikada nadu u svoju obitelj. Započinje teška Alijina borba da ponovno okupi obitelj koja se razišla na sve strane poput lišća koje je opalo sa stabla…

Kad lišće pada
Sapunica od 174 epizode u trajanju od 90 minuta snimljena je u pet sezona

Moderna adaptacija istoimenog romana spisatelja Reşata Nurija Güntekina priča je o obiteljskim vrijednostima koje se opiru društvenim i ekonomskim pravilima. ‘Kad lišće pada’ donosi na male ekrane nagrađivane glumce te izvrsnu radnju koja će zaintrigirati svakog gledatelja pred malim ekranima…

Serija prati gorku sudbinu patrijarhalne obitelji Tekin, čiji će se idilični život iz korijena promijeniti odlaskom u Istanbul. Radnja se vrti oko glave obitelj Ali Rize, njegove supruge Hajrije i njihovo petoro djece: kćeri Fikrete, Lejle, Nedžle i Ajše te sina Ševketa kao i njegove supruge Ferhude koja je glavna negativka serije.

Ali Riza je cijeli svoj život posvetio stvaranju velike obitelji. Njegova obitelj je postala veliko stablo o kojem se godinama brinuo. Sada kada je lišće sa stabla počelo padati, Ali Riza će nastojati napraviti sve što je u njegovoj moći da se lišće zadrži. Predivna saga o obitelji Tekin počinje njihovim dolaskom u veliki Istanbul…

Posebnu zanimljivost seriji daje naracija jedne od kćeri koja daje uvod i komentar u radnju te je približava gledatelju. Serija je najgledanija na televizijskim kanalima u regiji na kojima se trenutno prikazuje.

13 misli o “Kad lišće pada (Yaprak Dokumu)”

 1. Ja ne znam stvarno da li je u drugih ali se u mene vlaga pocela pojavljivati na televizoru od larinih suza

 2. meni je od svih glumaca iz kad lisce pada najbolja Dževrije prava je a za larin izbor sam kontala da ce sretno zavrsiti ali eto ali ovi sa nove tv samo prekidaju serije da bi bile druge a i strasti orjenta je bilo heehhe

 3. Dobre su sve serije al larin izbor je larin izbor…. Da se neljute neki drugii sve su dobro al larin je izbor vrh serija…….. :) ^^^^

 4. ma jebem te turske serije samo placu nikad nisu iteresatne ma daj larin izbor je zakon””aa za seherzada je bila najiteresatna i onurrrr bre i larin izbor aa naj vise sam zavoljela laru ja sam se zalljubila u laru u moju laricuu pusa zamo samo za moju laricu da(u doris pincic)

  1. aaaaaaa zana ti si se zaljubila u laru sram te bilo kako ti nije sram da to tako kazes sramota zana”to svako cita aati ttako kazes!!( drustvo lake za mene)

 5. Zašto nas tri dana preko vikenda ostavljate bez serije Izgubljena čast pa i Kad lišće pada. Kako kaže moja prijateljica u dane kada mi je najteže nema niti serija.
  Ponavljat ćete Strasti orijenta, a prekinuti Izgubljena čast? Nije fer. Počeli ste se i vi kvariti. Umijesto 3 španjolske serije kupite jednu npr. talijansku /Cuore, Citadela, Tre roze per Eva itd./ Razveselite nas malo. Mogli bi i neku dobru seriju prikazivati samo vikendom po dvije epizode zar ne?

  1. ma da ta Strasti orijenta pa gledalasam prosle godine aa zao mi je sto necemo gledati iz Izgubljena čast :(((( ihihihihihihih samo mozemo da gledamo na oyo tv heheeh bella grazze gome vahhehehe cao drustvo

  1. hihihihihihihihihihihihihihihihihihihihi nemojjjjj plakati to je samo serija ali moram da priznam ja sa plakala za larin izborrrrr

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.