Na licu mjesta (Trauma)

16.06.2011

Serije


Kad su životi u opasnosti, oni stižu prvi.

Na licu mjesta

Uzbudljiva serija ima 18 epizoda, a krenut će s emitiranjem 27. lipnja u 21:00 sat na RTL Televiziji (dvije epizode svakog ponedjeljka)

‘Na licu mjesta’ je američka adrenalinska dramska serija koja u San Franciscu, kroz 18 epizoda, prati živote sedmero bolničara i medicinskih tehničara hitne službe za vrijeme obavljanja dužnosti, ali i njihove privatne drame. Bivša vojna pilotkinja Marisa Benez (Aimee Garcia) te njezin partner i tehničar Rabitt (Cliff Curtis) spašavaju ljude prevozeći ih helikopterom u bolnicu, dok na zemlji pomoć unesrećenima pružaju Nancy Carnahan (Anastasia Griffith), Cameron Boon (Derek Luke), Glenn Morris (Taylor Kinney), Tyler Briggs (Kevin Rankin) i dr. Joeseph Saviano (Jamey Sherdian), koji prima pacijente u glavnoj gradskoj bolnici u San Franciscu.

Izvršni producent odlične sportske drame “Friday Night Lights” (nagrađena Emmyjem) Peter Berg, prošle godine je na male ekrane isporučio još jednu uzbudljivu seriju – dramu o bolničarima, no ovoga puta ispričanu na potpuno drukčiji način. Serija počiva na interakciji dramskih i akcijskih elemenata, to jest scena snimljenih na uvjerljiv način. Upravo autentičnost i realnost scena odvaja ovu seriju od sličnih po tematici. Profesija bolničara hitne službe jedan je od najopasnijih poslova na svijetu. Kad prime hitan poziv u pomoć, tim traume gradske bolnice u San Franciscu žurno kreće, bilo kopnom, vodom ili zrakom, na mjesto na kojem se nalazi unesrećeni. Od visoke Transamerica Pyramide do dubine zaljeva ekipa bolničara susretat će se s ekstremnim uvjetima kako bi spasili živote, obavljajući posao u koji vjeruju i koji istovremeno daje smisao njihovoj egzistenciji.

U Americi se serija prikazivala na NBC-u, na kojem je zadnja, 18. epizoda prve sezone bila prikazana u travnju prošle godine. Serija će se prikazivati od 21:00 sat na RTL Televiziji (počevši od 27. lipnja), i to po dvije epizode u nizu svakog ponedjeljka. Serija je odlično prihvaćena od strane gledateljstva, što dokazuju nebrojene pohvale koje je primila na internetskim stranicama i forumima. Osim uzbudljivih scena spašavanja, serija je odlično dramaturški razrađena te nas uvodi u privatne svjetove likova, objašnjava motivacije postupaka i iscrpno istražuje pozadinu i priču likova te opisuje događaje i probleme s kojima se ekipa bolničara susreće na poslu, ali jednako tako i u privatnim životima.

Uzbudljiva serija ‘Na licu mjesta’ nastala je u produkciji Universal Media Studija i produkcijske kuće Film 44, te uz poznatog glumca, redatelja producenta i autora Petera Berga, u ulogama izvršnih producenta, između ostalih, našli su se Sarah Aubrey, Peter Noah, Jeffrey Reiner, koji je ujedno i redatelj nekolicine epizoda te Dario Scardapane, koji je i autor serije.

Oglasi
,

About Antonio Horvat

Antonio je urednik portala MojaTV. Uređuje i objavljuje generalne najave igranih i dokumentarnih serija koje se prikazuje na domaćim nacionalnim TV kanalima.

Pogledaj sve objave od Antonio Horvat

3 komentara dana “Na licu mjesta (Trauma)”

 1. adrenalinska večer na rtl2 Says:

  zna li netko pjesmu koja svira u špici za adrenalinsku večer na rtl2

  Odgovori

 2. Matija Jurić Says:

  Ben Cocks feat. Nikisha Reyes Pile – So cold

  Odgovori

 3. mimi Says:

  Znate li mozda koja pjesma svira u pozadini najave???

  Odgovori

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s