Staklen dom (Glass Home)

Svojim je povratkom kući želio iznenaditi oca, ali nije mogao naslutiti da će mu se dogoditi skroz neočekivano!

Staklen dom
Bugarsku telenovelu 'Стъклен дом' gledat ćemo umjesto Ezela

Nakon osamnaest godina života u Americi, Kamen Kasabov (Kalin Vrachanski), rasipni, odmetni sin suvlasnika najvećeg šoping centra u Sofiji, Dimitra Kasabova (Stefan Danailov), vraća se kući na očev 60. rođendan. S obzirom da se godinama nije čuo ni vidio s ocem i ne zna kako bi mu prišao, Kamen odluči iznenaditi ga na zabavi koju je organizirala Borjana Kasapov (Elena Petrova), očeva druga supruga i majka tek punoljetnog Danija (Boyko Krastanov), ujedno Kamenova maćeha. Dok Kamen traži način kako ući na zabavu, u tajnosti se priprema atentat na Dimitra. Naime, urotnici sumnjaju da Dimitar zna više nego bi smio o pojedinim političarima i njihovim malverzacijama koje lako mogu dospjeti u javnost, pa zbog toga unajme snajperista s ciljem da ubije Dimitra na proslavi rođendana. Spletom okolnosti, Kamen se uspije vidjeti s ocem netom prije njegova ubojstva! Zbog ovog tragičnog trenutka, ožalošćena obitelj Kasabov teško će prihvatiti tek pristiglog Kamena. Razmaženi i sebični polubrat Dani odbija razgovarati s Kamenom, a usplahirena maćeha Borjana okrivljuje ga za Dimitrovu smrt. Situacija se uvelike zakomplicira kada odvjetnik obznani Kasabovima da se sva Dimitrijeva imovina zakonski dijeli na tri jednaka dijela, a ostale suvlasnike šoping centra Hristu Angelova (Georgi Kadurin) i Nikolaija Jerkova (Julian Vergov) šokira vijest da odsad imaju još jednog člana uprave i vlasnika s kojima moraju podijeliti teškom mukom stečene dionice. Glamurozan i savršeno organiziran svijet bogatih i slavnih itekako je drugačiji nego što ga običan puk vidi.

S obzirom da je radnja serije „Staklen dom“ suvremena, teži stvarnim, realnim društvenim događajima s dinamičnim preokretima, izvršni direktori produkcijske kuće „Camera LTD“, Dimitar Mitovski i Dimitar Gochev, osim zahtjevnih tehničkih komponenti, zahtijevali su da i glavni glumci, uz profesionalnost i izgled, imaju osobine slične likovima koje glume. Tako je ulogu odmetnutog Kamena prihvatio mladi bugarski glumac Kalin Vrachanski, donedavno poznatiji samo ljubiteljima Narodnog kazališta „Ivan Vazov“ u Sofiji. Naime, baš u tom kazalištu Vrachanski već niz godina nastupa u predstavama poput „Četiri sobe“, „Princeza Tourandot“, „Otelo“ i mnogim drugim. Njegovog oca u seriji glumi Stefan Danailov, doajen bugarskog glumišta i bivši ministar kulture koji već godinama drži predavanja kao profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Sofiji, dok maćehu Borjanu glumi Elena Petrova, najpoznatija po ulozi Marije u bugarskom filmu „Goodbye, hello“ iz 2005.g. Između ostalih glumaca koji su pristali sudjelovati u seriji valja spomenuti one daleko najpoznatije – Julian Vergov (glumio u filmovima poput „Spartak“ s Goranom Višnjićem, „Do smrti i natrag“ sa Jean Claude van Dammeom i „Susreti četvrte vrste“ s Millom Jovovich) i Georgi Kadurin (filmovi „Naredba“ i „U paklu“ sa Jean Claude van Dammeom).

Staklen dom
RTL Televizija, od ponedjeljka, 11. srpnja u 20:00 sati

Ova vrhunska obiteljska dramska serija u 74 epizode, snimana od 2010. do 2011. godine, najveći je i najbolji proizvod bugarske privatne televizijske postaje BTV. Za potrebe snimanja serije producenti i redatelji osigurali su najnoviju digitalnu filmsku tehnologiju dostojnu one u Hollywoodu, dok je za pojedine scene napravljen i najveći filmski studio u Bugarskoj. Nedugo nakon početka emitiranja u travnju prošle godine „Staklen dom“ su zavoljeli brojni gledatelji. Brzi rast popularnosti serije slijedio je i rast gledanosti, pa je tako u samo tri tjedna emitiranja udio u gledanosti porastao na impresivnih 41,8% u totalu populacije, dok je drugu sezonu u prosjeku pratilo 52% Bugara. Nakon ‘poplave’ turskih i latino-američkih sapunica, „Staklen dom“ postao je pravo medijsko osvježenje pa stoga ne čudi činjenica da je dobio epitet najboljeg bugarskog proizvoda novije ere, čija su prava za emitiranje prije nas kupili Turci i Grci.

2 misli o “Staklen dom (Glass Home)”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.