Kojak – treća sezona

Na Drugom programu HTV će, od 16. kolovoza u 17:00 sati, prikazivati epizode 3. sezone kultne serije Kojak, iz 70-ih godina, s nezaboravnim Tellyjem Savalasom u naslovnoj ulozi.

Kojak
Kojak - treća sezona, od 16. kolovoza u 17:00 sati na HTV 2

Kojak je utjelovljenje njujorškog policajca: poznaje život na ulici, grub je, ali i brižan. Lukavo skraćuje put kroz papirologiju da bi prodro u srž slučaja i otkrio krivca. Zbog priča, akcije i realističnih likova Kojak je snažna drama brza ritma. Telly Savalas ostvario je svoju najveću ulogu kao poručnik Theo Kojak. Nakon niza filmskih uloga Savalas je ostao gotovo nepoznat do ove serije. Kojak je postao njegov, na njemu je stvorio međunarodnu karijeru. Za uvjerljivo odglumljenu ulogu dobio je Emmy za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji, Zlatni globus za najboljeg televizijskog glumca u seriji i nagradu People’s Choice za najdražeg glumca. I serija Kojak dobila je nagrade Zlatni globus i Emmy.

Seriju Kojak Wall Street Journal 11. travnja 1978. proglasio je najboljom serijom u povijesti televizije. Serija je već u prvoj sezoni stekla naklonost kritike i publike postižući iznimnu gledanost. Uspjehu su uvelike pridonijeli realistični likovi i situacije, snimane na lokacijama u New Yorku, kao i Burton Armus, njujorški detektiv, koji je bio savjetnik. Kvaliteta produkcije priskrbila je Kojaku svjetsku slavu.
Izvršni producent serije je Matthew Rapf, producent James McAdams, a glavni producent James McAdams.
Uz Savalasa, Dan Frazer u ulozi je šefa detektiva Franka McNeila, Kevin Dobson je detektiv Bobby Crocker, a Demosthenes detektiv Stavros.

Epizoda 1/24 – A Question Of Answers (1. dio)
U specijalnoj dvodijelnoj epizodi gostuju mnoge zvijezde predvođene kazališnim, filmskim i TV glumcem i dobitnikom nagrade Emmy Elijem Wallachom. On glumi očajnika koji pokušava skinuti ljagu sa svog imena i izbjeći zatvor pomažući Kojaku da pripremi zamku za bešćutnog zelenaša koji je proširio pipke u mnoge nezakonite poslove. Gost Jerry Orbach glumi preambicioznog birokrata, a Jennifer Warren odvjetnicu koju klijent ne zanima samo profesionalno.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.