Jesen 2011. na HTV-u

V.d. glavne urednice HTV-a Gordana Mrđen 5. rujna 2011. iznijela je Programskom vijeću novu shemu koja počinje 19. rujna.

Osmi kat
Osmi kat: nastavljamo pratiti odličan talk show Danijele Trbović

Naglasak je stavljen na uspostavljanje ravnoteže između različitih sadržaja i vremena njihova prikazivanja.

U prijepodnevnim satima na Prvom programu HTV-a prevladavaju emisije jednostavnije forme – od servisnih informacija i uključivanja u jutarnji život u Dobro jutro Hrvatska do putopisnih i igranih serija. Istodobno na Drugom programu prikazuju se emisije iz Dječjeg programa.

Poslijepodne obilježavaju emisije namijenjene različitim dobnim skupinama, među kojima i one za stariju populaciju (Treća dob i Drugo mišljenje). S Hrvatskom uživo i Vijestima u 17 h ulazi se u predvečerje, koje počinje vrlo uspješnom emisijom Osmi kat (prema ocjeni gledatelja kroz fokus grupe, emisija koja je imala isključivo izvrsne ocjene za koncepciju, produkciju, uređivanje i vođenje) i nastavlja se igranom serijom prije Dnevnika u 19:30 sati. U isto vrijeme na Drugom su programu emisije za djecu i mlade.

Termin između 20 i 23 sata počinje dramskim serijama, kvizom ili glazbenom emisijom. Slijede politički i društveni programi (Puls Hrvatske ponedjeljkom i Otvoreno od utorka do četvrtka), emisije o gospodarstvu (Svijet profita), Europskoj uniji (To je Europa), kulturi (Pola ure kulture) te emisija koja potiče humanitarno djelovanje (Misija). I dalje ćemo gledati vanjskopolitički magazin Paralele, ali i tjedni magazin Oko globusa. Nakon Dnevnika 3 i Vijesti iz kulture predviđeni su kulturološki sadržaji (dokumentarni i europski filmovi).

The Wire
U sklopu jesenske sheme HTV-a gledat ćemo odličnu seriju Žica

U isto vrijeme na Drugom su programu, uz prijenose sportskih događaja, igrane serije (upravo je otkupljena slavna američka serija Žica -The Wire), filmovi i emisije za mlade (glazbena emisija Hit TV, zatim Animatik – emisija o umjetničkoj animaciji i animiranim filmovima, Traumatologija koja prati ekstremne sportove te emisija u kojoj se svojim filmovima predstavljaju mladi hrvatski autori).

Večernji program vikendom u znaku je iznimno vrijednih i atraktivnih proizvoda HTV-a (dramska serija Loza, Hrvatski kraljevi, Ples sa zvijezdama…) kao i niza premijernih igranih filmova te filmskih klasika.
S emitiranjem nastavlja kultni HTV-ov talk show Nedjeljom u 2.

Emisija OTVORENO emitirat će se tri puta tjedno, od utorka do četvrtka, bavit će se jednom aktualnom temom. Voditelji i urednici emisije bit će Mislav Togonal i Hloverka Novak-Srzić. Namijenjena je javnoj raspravi u kojoj će sudjelovati značajne osobe iz javnog života a obrađivat će aktualne društvene i političke teme. Prema rezultatima istraživanja, ¾ ispitanika fokus grupa izjasnilo se da bi ponovno željeli gledati emisiju Otvoreno.

Vanjskopolitički magazin OKO GLOBUSA tjedni je pregled najvažnijih događaja u svijetu autorice Elizabete Gojan. Dio tema bit će posvećen i značajnim zbivanjima u regiji.

Dokumentarno-informativni serijal TO JE EUROPA autora Damira Matkovića daje priliku našim gledateljima da sami provjere kako žive građani u Europskoj uniji. Glavni junak emisije je gledatelj HTV-a koji traži odgovor na svoje pitanje vezano za EU, a kamera prati njegov put do odgovora.

Regionalni program dobiva potpuno novi koncept. U projektu će biti uključena kompletna dopisnička mreža HTV-a u Hrvatskoj. Od ponedjeljka do petka emitirat će se Regionalni dnevnik na Drugom programu u 18 sati. Sastojat će se od dva dijela. U prvih 20 minuta pokrivat će se svi najvažniji događaji i teme koji se tiču naših županija. Regionalni dnevnik gledat će cijela Hrvatska, a u sklopu njega bit će i regionalna prognoza koja će, uže nego u ostalim informativnim emisijama, pokrivati prognozu po regijama. U drugom dijelu, od 18:20 do 18:30, gledatelji će moći gledati Županijske panorame koje će se emitirati iz studija HTV-a u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Bjelovaru, Čakovcu te Zadru i Šibeniku te u kojima će gledatelji moći vidjeti regionalne događaje i teme.

Tarik Filipović
Tarik Filipović voditelj je novog kviza Sve u 7

LOZA (scenarist: Vlado Bulić, redatelji: Dario Pleić i Goran Rukavina) dramska je serija u kojoj se kroz obiteljsku intrigu oslikava suvremena gospodarsko-politička stvarnost.
PROVODI I SPROVODI (scenaristi: Branko Ružić i redatelji: Vinko Brešan i Goran Kulenović) humoristična je serija koja komičnim zapletima i raspletima odražava našu stvarnost, a Stipe u gostima u četvrtoj sezoni jednako će osvajati publiku svojim duhovitim dijalozima i situacijama (scenarist: Ognjen Sviličić, redatelji: Dražen Žarković i Ištvan Filaković).
HRVATSKI KRALJEVI – igrano-dokumentarno-obrazovni projekt autora Domagoja Burića prikazuje najranije i po mnogočemu najzanimljivije razdoblje hrvatske povijesti od doseljenja Hrvata do kraja vladarske dinastije Trpimirovića u 11. st. U seriji je korištena najmodernija kompjutorska 3D tehnologija te raskošna kostimografska i scenografska izvedba koje pridonose uspostavljanju uzbudljive slike hrvatskoga srednjovjekovlja.
SVE U 7 novi je kviz rađen prema formatu Risking it all, emitirat će se dva puta tjedno. Koncipiran je na postavkama suprotnim od popularnog Milijunaša.
BITKA ZA VUKOVAR dokumentarna je serija koja u 10 epizoda prikazuje tragediju grada heroja, njegovih stanovnika i branitelja u Domovinskom ratu. Ovu seriju HTV emitira u povodu obilježavanja 20. godišnjice pada Vukovara.
VRTLARICA, autorska emisija Kornelije Benyovsky-Šoštarić, afirmira aktivan odnos prema prirodi i bavljenje vrtlarstvom te podiže svijest o očuvanju okoliša.
ANIMATIK je serija emisija o umjetničkoj i festivalskoj animaciji unutar koje se, uz razgovore relevantnih gostiju u studiju, prikazuju animirani filmovi. Ovaj sadržaj u skladu je i s preporukama europskih institucija koje potiču proizvodnju animiranih programa zbog važnosti toga segmenta na umjetničkom, gospodarskom i kulturnom planu.

Ove sezone gledatelji HTV-a uživat će u velikim filmskim ostvarenjima. Možemo se pohvaliti uistinu sjajnim filmskim programom. Među ostalima na HTV-u ćete gledati King’s speach, Slumdog millionaire, The queen.

Na male ekrane stiže i nova sezona serije ‘Nijemi svjedok’. Hvaljena serija ‘Prljavi seksi novac’ vraća se s drugom sezonom.
Obožavatelji vrhunskih TV serija zasigurno će doći na svoje jer će HTV ove godine prikazati hvaljenu dramsku kriminalističku seriju ‘The Wire’.

Tračerica
Tinejdžere će obradovati druga sezona serije Tračerica

Nastavlja se i prikazivanje serije ‘Bez traga’, ‘Dr. House’ ulazi u šestu sezonu, ‘Tračerica’ u drugu, a prikazat ćemo i osmu sezonu serije ’24’. Očekuje vas i druga sezona ‘Od Lark Risea do Candleforda’.

Nedjeljom popodne nastavlja s emisijom Olimp. Srijedom prenosimo nogometnu Ligu prvaka, četvrtkom Euroligu. Na HTV-u ćete gledati i Davis cup, Rukometnu ligu prvakinja, Rukometnu ligu prvaka, hokej – Ebel ligu, Svjetsko prvenstvo u gimnastici, Svjetski kup u gimnastici, Svjetski skijaški kup, kvalifikacije nogometne reprezentacije za Euro 2012., Snježnu kraljicu, Europsko prvenstvo u nogometu, Olimpijske igre u Londonu(HRT.hr)

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.