Šaptačica duhovima – peta sezona

‘Šaptačica duhovima’ serija je u nastavcima koja prati život Melinde Gordon, mlade žene koja može vidjeti mrtve i komunicirati s njima.

Šaptacica duhovima
Šaptacica duhovima - peta sezona, od 03.10. oko ponoći na Fox Life

U svakoj epizodi jedan ili više duhova traži Melindinu pomoć koja se sastoji od prenošenja poruke ili završavanja zadatka nakon kojeg duhovi nalaze smirenje i “prelaze” u Svjetlo koje je u seriji metafora za raj. “Prijelaz” podrazumijeva odlazak duha sa zemlje u raj.

Unatoč epizodnoj strukturi serije, fabularne se linije, koje se protežu kroz dvije ili tri epizode (obično na početku i na kraju sezone), razvijaju i napreduju kroz ostatak sezone. U prvoj sezoni upoznajemo prvog negativca serije, Romana, negativno biće s crnim šeširom, koji čini upravo suprotno od Melinde. On skuplja duše koje su ostale na zemlji i vodi ih na Mračnu stranu. Vrhunac je priče na kraju sezone kad se u Grandviewu sruši avion, a Melinda i Romano uvjeravaju i vode duše: ona da prijeđu u Svjetlo, on da ostanu na zemlji. U priči koja će se nastaviti u drugoj sezoni, njezinu najbolju prijateljicu, Andreu Marino, koja pogiba u toj avionskoj nesreći , Romano uvjeri da ostane na zemlji.

Na početku svake epizode Melinda susreće duha/duhove koji će izvršiti Prelazak u toj epizodi. U tom, obično kratkom, pojavljivanju Melinda skuplja tragove koje će poslije istraživati. Nakon što prikupi dovoljno važnih informacija koje vode do daljnjeg zapleta, duh/duhovi joj se otvaraju i govore joj kako će im pomoći da nađu mir. Poruke koje duhovi žele da Melinda prenese njihovim obiteljima, prijateljima i ljubavnicima često zbunjuju pa se zbog toga Melinda susreće s mnogo pitanja i skepticizma. Do završetka svakog nastavka Melinda obično uspije izvršiti zadatak i prenijeti duha iz te epizode u Svjetlo.

U petoj sezoni upoznajemo Jimova i Melindina sina Aidena Lucasa. Melinda je katkad zabrinuta za sina jer je njemu suđeno da bude još jači medij od nje. On već vidi dobre duše i zle duše. Melinda, Ned i Eli, uz Delijinu pomoć, pokušavaju zaštititi tajanstvenu „Knjiga promjena“ od zlih duša, istih onih koje se pojavljuju i u drugoj sezoni i za koje je Gabriel radio. Budući da više ne mogu zaustaviti dobru stranu, zle duše žele preuzeti Melindu i Aidena na svoju stranu kako bi prestali pomagati dušama da prijeđu.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.