Zakon braće – četvrta sezona

Dramska serija prati dvojcu braće odlučnih razotkriti vladinu zavjeru za podmetanje zločina koji nisu počinili. Od 6. listopada na FoxCrime-u!

Zakon braće
Zakon braće - četvrta sezona, od 06. listopada u 18:30 sati na FoxCrime-u

Najveći bijeg na televiziji nastavlja se u napetoj četvrtoj sezoni serije „Zakon braće“. Nakon smjelog bijega iz paklenog zatvora u Soni u Panami braća Michael Scofield i Lincoln Burrows odlučni su u potrazi za pravdom protiv Kompanije, tajne skupine odgovorne za propast njihovih života i smrt dr. Sare Tancredi, žene koju je Michael volio. Michaelova misija upravljana željom za osvetom vodi ga u Los Angeles gdje mu je Kompanija promijenila život preko noći. Ondje od operativke Kompanije Gretchen saznaje da je Sara još živa. Jedini način da se Michael i Lincoln zaista oslobode je pronaći Saru i uništiti Kompaniju. Uz pomoć Dona Selfa, agenta službe za domovinsku sigurnost, skupljaju grupu saveznika kako bi izvršili svoj zadatak. Uskoro će Michael i Lincoln shvatiti da je od bijega iz zatvora jedino teže vratiti se ponovno u igru.

Kad se samo sjetimo da je ideja za ovu seriju prvotno bila odbačena! Razlog – radnja nije bila odgovarajuća za televizijsku seriju. Nasreću, autori dobivaju zeleno svjetlo pa smo tako dobili jednu od najuspješnijih i najgledanijih serija ’20th Century Foxa’.

Nakon što je optužen za ubojstvo brata potpredsjednice SAD-a, Lincoln Burrows (Dominic Purcell) osuđen je na smrt. Michael Scofield (Wentworth Miller) priprema plan za bijeg uvjeren kako je njegov brat nevin. No da bi se njegov plan ostvario, potrebno je da i on završi u zatvoru. Bijeg postaje osnovni cilj ne samo glavnih likova ove serije nego i njezinih gledatelja koji će od prvog nastavka biti taknuti sudbinama ove braće.

Ideja je originalna, a radnja izuzetno dinamična. Gledatelji napeto prate nastavke dok se datum pogubljenja nekih likova približava i nad njima bdije poput crne sjene. Serija uspješno prikazuje život u zatvoru onakvim kakav zaista je: brutalan. Imamo jedinstvenu mogućnost pobliže se upoznati sa psihom i temperamentom misterioznih i opasnih ljudi, odbačenih i izoliranih iz društva.

Serija je zaradila dvije nominacije za Zlatni Globus.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.