P.S. Volim te

P.S. Volim te (P.S. I Love You)

Ljubav nam je svima potrebna, a film ‘P.S. Volim te’ pokazuje kako je jača i od smrti. Premijera u petak, 14. listopada u 21:00 sat na HTV1!

P.S. Volim te
P.S. Volim te: Priča o ljubavi koja je probila granice smrti.

Mladi bračni par, Holly (Hilary Swank) i Gerry (Gerard Butler), živi skromno u malom stanu, sretno i zaljubljeno. Sve se iznenada prekida kad Gerry oboli od tumora na mozgu i za nekoliko mjeseci umre. Neutješna i izgubljena, Holly ne izlazi iz kuće, ne javlja se majci ni prijateljima, ne posprema stan, čak se i ne pere. Tako to traje do njezinog tridesetog rođendana. Na rođendan je bez najave posjeti majka Patricia (Kathy Bates), sestra i troje najboljih prijatelja, Sharon (Gina Gerson), Denise (Lisa Kudrow) i John (James Masters). Usput joj donose i paket koji je stigao poštom i za koji ne zna tko ga šalje, dok ne presluša poruku snimljenu na diktafonu. Poruka je od Gerryja, koji se još nije spreman zavijek oprostiti od svoje lijepe žene i koji zna kako se ona osjeća nakon njegove smrti, pogađa sve što radi i kako se ponaša i želi joj pomoći da ga što lakše prežali. Traži od nje da izađe s prijateljima i proslavi rođendan te da otputuje u njegovu rodnu Irsku i upozna njegovog starog prijatelja Williama Jeffreyja (Dean Morgan)…

Činjenica da je moguće napisati ljubavnu priču u kojoj jedno od ljubavnika više nije živo potekla je iz istoimenog romana mlade Irkinje Cecilije Ahern. Rođena je u Dublinu 1981. godine, a svoj je prvi roman, ‘P.S. I Love You’, objavila 2007. godine. Tek nakon što je izašao, roman je postao bestseler, preveden je na mnoge svjetske jezike, a iste godine je prema romanu snimljen istoimeni film. Autor je filma Richard LaGravenese koji je uspio napisati izvrstan scenarij i snimiti ljubavni film brzog ritma, izvrsno profiliranih likova, s duhovitim situacijama i dijalozima, koje su često dirljive do suza. Richard LaGravenese autor je niza izvrsnih scenarija. Za scenarij filma ‘Kralj ribara’ bio je nominiran za Oscara, za ‘Erin Brokovich’ osvojio je nagradu Saturn, autor je i scenarija za ‘Mostove okruga Madison’, ‘Šaptača konjima’, ‘Voda za slonove’. Hilary Swank osvojila je nagradu publike kao najbolja glavna glumica na Irskom televizijskom i filmskom festivalu, a film je bio nominiran za Golden Trailer kao najbolja ljubavna priča.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.