Živi mrtvaci (The Walking Dead)

Druga sezona od 13 nastavaka premijerno će se emitirati na Fox Crimeu u samo nekoliko dana nakon AMC-ove američke premijere.

Živi mrtvaci
Živi mrtvaci - druga sezona, od 17.10. ponedjeljkom u 22:20 na FOX Crime

U središtu serije ‘Živi mrtvaci’ je Rick Grimes, policajac iz gradića Cynthiana u državi Kentucky i njegova obitelj koja se udružila s ostalim preživjelima kako bi zajednički obranili svijet preplavljen zombijima. Kako serija napreduje, likovi pod stresom zombi-apokalipse mijenjaju svoju osobnost, a najviše se mijenja Rick.

Na početku serije Rick i njegov parter Shane nađu se pod paljbom i ranjeni Rick pada u komu. Nakon buđenja u bolnici otkriva da su živi mrtvaci zauzeli bolnicu i cijeli gradić. Vraća se kući, a uskoro odlučuje krenuti prema Atlanti gdje je preživjelima rečeno da čekaju pomoć, a na putu susreće suprugu Lori i sina Carla. Otkriva da je grad pun zombija i slučajno nabasa na Glenna, vođu preživjelih. Slijedeći Glenna, Rick otkriva da su Lori i Carl živi i zdravi, kao i Shane, koji baš i nije presretan što se njegov bivši partner vratio.

Na svakome koraku prate ih neviđene strahote i napadi živih mrtvaca. Grupa preživjelih suočena je s raspadom civilizacije i pojedincima koji se bore svaki za sebe u situaciji u kojoj uređeno društvo više ne postoji.

Prva sezona proglašena je najgledanijom serijom na američkom i svjetskom tržištu kabelske televizije. Serija je nominirana za nekoliko prestižnih nagrada uključujući onu za najbolju televizijsku dramsku seriju na 68. dodjeli ‘Zlatnoga globusa’, kao i za nagrade u trima kategorijama na 63. dodjeli ‘Emmyja’ u Sjedinjenim Američkim Državama. Na međunarodnome tržištu prva sezona osvojila je nagradu za najbolju seriju, najboljeg pisca i čovjeka godine, Roberta Kirkmana, na dodjeli nagrada ‘Stan Lee’ u Ujedinjenom Kraljevstvu te je osvojila nominaciju za najbolju seriju na dodjeli nagrada ‘Seoul International Drama’, a ‘Fox International Channels’ osvojio je nagradu ‘Promax’ za najbolju globalnu kampanju za promociju prve sezone.

Nakon buđenja iz kome u napuštenoj bolnici policajac Rick Grimes otkriva da svijet koji je poznavao više ne postoji te da je devastiran epidemijom zombija apokaliptičnih razmjera. U blizini, u predgrađu Atlante, mala grupa ljudi trudi se preživjeti uhođenje ‘mrtvih” na svakom uglu. Mogu li Rick i ostali zadržati čovječnost dok se bore za opstanak u tome zastrašujućem novom svijetu? U teškim uvjetima i suočeni s međusobnim rivalstvima, pitanje je hoće li naposljetku preživjeti jedni druge?

Jedna misao o “Živi mrtvaci (The Walking Dead)”

  1. Prejebena serija a zahvaljujući fox crimeu nisan ima potribu skidati je s interneta jer je lani išla samo dan nakon SAD-a!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.