Masterchef Matija kuha za beskućnike

Ovogodišnji finalist showa ‘Masterchef’ Matija Nikolić volontira u Dnevnom centru za beskućnike.

Matija Nikolić
Finalist Masterchefa Matija Nikolić volontira u centru za beskućnike

Centar je počeo s radom u veljači 2011. godine i održava se kontinuirano svake nedjelje u prostoru socijalne inicijative na Sigetu. Projekt je nadopuna već postojećih projekata: prihvatilišta ‘Ruža sv. Franje’ iz Rijeke koje se bavi resocijalizacijom i časopisa Ulične svjetiljke. Upravo se kroz taj projekt koji se u Zagrebu provodi posljednje tri godine pokazala potreba za resocijalizacijom, odnosno zapošljavanjem beskućnika. Glavni cilj je rješavanje njihovog socijalnog statusa.
Dnevni centar svake nedjelje ugosti beskućnike i poslužuje im ručak, pa će tako i finalist Masterchefa Matija Nikolić ove nedjelje 23. listopada kuhajući dati svoj humanitarni doprinos pri čemu će mu pomagati volonteri. Matija već ima iskustva u pomaganju, budući da je zajedno s ostalim natjecateljima showa Nove TV pripremao blagdanski objed na Uskrsno jutro u pučkoj kuhinji franjevačkog samostana na Opatovini.
Matija se sa zadovoljstvom pridružio ovoj inicijativi kako bi se u ljudima osvijestila pozitivna strana truda ovog centra te skrenula pozornost potencijalnim donatorima koji su prijeko potrebni da bi se ovaj projekt održao i pomagao ljudima kojima je to najpotrebnije. Pripremanje i posluživanje ručka održat će se od 10 od 13 sati u prostorijama Dnevnog centra, Trg svetog križa 1 (crkva u Sigetu).

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.