Supertalent: Štrumf protiv gangi, gusla i lirica

Supertalent donosi nove dosad neviđene talente.

Luka Klasan
Štrumf Luka Klasan u novoj emisiji Supertalenta (23.10. u 20:00 h na Novoj TV)

Na audiciju se tako došla predstaviti 13-ogodišnja mažoretkinja Dora Brnović. Nakon njenog nastupa žiri je imao samo riječi hvale, a dobre reakcije izazvao je i 19-ogodišnji Jure Miloš koji gangu pjeva od svoje sedme godine, diplu od četrnaeste, dok je gusle i liricu počeo svirati s petnaest. Ove nedjelje na binu će stati i jedan Štrumf iza čije se plave kože krije imitator Luka Klasan.

Vidjet ćemo i nastup najupečatljivijeg kandidata ovogodišnje zagrebačke audicije, a radi se o nastupu dvadesetpetogodišnjaka Sabahudina, zvanog Budo, koji od rođenja ne čuje. Impresionirao je žiri svojom glumom, a govorom tijela je uspio vizualizirati i opisati život ljudi sa sličnim hendikepima. Enis ga je opisao kao hrabrog dečka te izjavio: “Sviđa mi se što je gluma vezana za ljude s hendikepom. Sve sam mogao vizualno (govorom tijela) shvatiti. Čestitam ti na velikoj hrabrosti što si došao i budi ponosan što si dobar primjer drugima. Obilježio si ovaj Supertalent, ostat ćeš u pamćenju meni i drugima”.
Svoju treću sreću na Supertalent će doći potražiti plesač Endi Schrotter, a na pozornicu kazališta i ovaj put stat će nekoliko pjevača poput Mime Kekez, Nikoline Volarević i Danijela Melade. S BMX-evima pred žiri će stati ‘Sinovi asfalta’, odnosno Frane Granić i Ante Bekavac iz Baške vode. Dosad su nastupali na mnogim natjecanjima diljem Hrvatske, a treniraju gdje god stignu, po rivi, na parkiralištima, parkovima i drugim mjestima. Za Supertalent su pripremili atraktivnu točku i nadaju se daljnjem prolasku. Na riječkoj audiciji se predstavio Promenada klub iz Karlovca, i to sa svojih osam članova. Prošle godine na Supertalentu bili su s dva Kristijana, a ove godine su došli s dva Ivana. Atraktivnost njihovog nastupa možda nabolje opisuju riječi Dubravka Merlića: “Drugačiji svijet koji nama treba. Blagodat ste za Supertalent.” Od plesnih skupina vidjet ćemo i zanimljivu break dance grupu Nexus.
Adriano Gilli iz Rovinja predstavit će se sa svojom autorskom pjesmom baš kao i Sandi Puđa iz Rijeke, dok će 60-ogodišnji Branko Balenović pjevati uz pratnju klavira. Natjecateljica Ivana Hlupić odlučila je stati pred žiri i predstaviti se pjesmom, no u njenoj pratnji bit će i dečko Siniša, pa ćemo vidjeti da li će joj podrška biti dovoljna za daljnji prolazak u showu. Antonio Tkalec je varaždinski pjevač, skladatelj i kantautor duhovne i svjetovne glazbe koji se cijeli život bavi glazbom. Samouki je glazbenik, svira gitaru, klavijature, udaraljke, bubnjeve, gotovo sve instrumente osim puhačkih. Pjesme duhovnog karaktera počeo je pisati sa 16 godina. Većina njih do sada je bila izvođena na mnogim hrvatskim festivalima duhovne glazbe, a sad ćemo vidjeti da li će uspjeti dirnuti i strogi žiri. Plesnu koreografiju od koje zastaje dah, prema riječima Nine Badrić, izvest će FDU crew, a čak četiri aplauza tijekom nastupa dobit će 12-godišnja Anna Lorenza Puhar koja, osim što ima ambiciju postati profesionalna pjevačica, želi jednog dana postati i zubarica. Samo godinu dana mlađi Dino Cegur pokušat će impresionirati svojim improviziranim bubnjarskim udarcima dok će ovaj put u Supertalentu repati 16-ogodišnjaci Benito Marić i Josip Vidović pod imenom Bar kod. Lucija Juriša iz Lepoglave ima osamnaest godina i zadivit će žiri svojim glasovnim sposobnostima. Veliku emociju žirija, ali i publike koja se digla na noge, svojim je glasom izvukla Tonka Knežević iz Zagreba. Nakon Tonkinog nastupa Nina Badrić je izjavila: “Sad bih te najradije izgrlila i izljubila!” Ove nedjelje vidjet ćemo i freestyle nastup Luke Pekasa, plesačice suvremenog plesa Josipu Kukor i Anu Putić te mnoge druge.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.