Žica – treća sezona

U trećoj sezoni izvrsne američke serije ‘Žica’ fokus je opet na ulici i Barksdaleovoj organizaciji. Ipak, zanimanje se proširilo i na gradsku političku scenu. Nova sezona od 3. studenoga na HTV2!

Žica
Žica - treća sezona, od 1. studenoga radnim danima u 23:00 sata na HTV2

Uništavanje tornjeva koji su služili Barksdaleovoj organizaciji vraća dilere na ulice Baltimorea. Stringer Bell nastavlja reformu organizacije i pokušava dogovoriti suradnju ostalih dilera. Marlo Stanfield odbija ponudu u začetku.
Omar Little i dalje pljačka Barksdaleovu organizaciju kad god je to moguće. Sad radi s Danteom i još dvije žene i predstavlja ozbiljan problem.
Vijećnik Tommy Carcetti priprema se za izbornu utrku za gradonačelnika i pritom se služi svim mogućim smicalicama kako bi unio razdor među protivnikove birače.
Howard Bunny Colvin na pragu je mirovine i odluči na kraju karijere unijeti promjene u četvrti za koje je godinama bio zadužen. Svjestan toga da se zločin vratio na gradske ulice uništenjem Barksdaleovih tornjeva, odluči smanjiti zločin radikalnim metodama. Bez znanja stožera određuje područja u kojima dilanje i prostitucija nisu kažnjivo djelo, a ta su područja ipak pod pojačanim nadzorom policije. Time smanjuje postotak zločina u ostalim dijelovima grada i svi hvale njegove rezultate dok se ne sazna istina i nastaje pravi skandal koji doseže sve do gradske vrhuške…

U ovoj sezoni neki prijašnji sporedni likovi preuzimaju glavne uloge (detektiv Leadner Sydnor, Bodie, Omar, Proposition Joe i Howard Bunny Colvin), a pojavljuju se i novi likovi: Tommy Carcetti, ambiciozni gradski vijećnik, gradonačelnik Clarence Royce kojega Carcetti kani skinuti s vlasti, Marlo Stanfield, vođa nove bande koja se pokušava proširiti na tuđa područja, i Dennis Cutty Wise, nedavno izašao iz zatvora i još nesiguran u to kakva će mu biti budućnost.
Glavnoj se glumačkoj ekipi u ovoj sezoni pridružuju još i Aidan Gillen (Tommy Carcetti), Glynn Turman (Clarence Royce), Jamie Hector (Marlo Stanfield) i Chad Coleman (Dennis Wise).

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.