Ubi me dosada (Bored to Death)

Upoznajte Jonathana Amesa: pisca, romantika, nelicenciranog privatnog istražitelja. Premijera prve sezone večeras na HTV2!

Ubi me dosada
Ubi me dosada - nova humoristična serija utorkom u 22:25 na HTV2

Jonathan (Jason Schwartzman) se kroz novi honorarni posao, uz pisanje romana i članaka za časopis New York, pokušava riješiti teškog emocionalnog tereta (jer ga je upravo ostavila djevojka) odlučivši se za rješavanje slučajeva nestalih osoba, špijunaže i nevjere u Velikoj Jabuci.
Zasnovana na poluautobiografskim promišljanjima eklektičnog autora Jonathana Amesa, ‘Ubi me dosada’ priča je o piscu opsjednutom kriminalističkim romanima u stilu film noira, koji nakon bolnog prekida sa svojom djevojkom Suzanne (Olivia Thirlby) impulzivno odluči na internetu objaviti oglas u kojem nudi usluge privatnog istražitelja – iako nema ni dozvolu ni ikakva iskustva u tom poslu. Uskoro, na njegovo veliko iznenađenje, obraća mu se niz očajnih klijenata koji ga angažiraju za raznorazne slučajeve (jedan po epizodi), koje istražuje izbjegavajući pisati svoj drugi roman i članke za časopis koji vodi njegov ekscentrični šef George Christopher (Ted Danson). Uz to provodi vrijeme družeći se sa svojim komičnim prijateljem, crtačem stripova Rayem (Zach Galifianakis).

Ubi me dosada
HBO-evu seriju gledat ćemo utorkom u večernjem terminu na HTV2

Autor serije je Jonathan Ames, pisac iz New Yorka, pripovjedač anegdota i glumac koji redovito nastupa s pripovjedačkom trupom The Moth. Ames je napisao osam knjiga, od kojih je posljednja ‘The Double Life is Twice As Good’ (‘Dvostruki život je dvostruko bolji’). Ames je dobitnik dotacije zaklade Guggenheim i nekadašnji kolumnist New York Pressa. Gostovao je u ‘Late Night Showu’ Davida Lettermana, sudjelovao je u dva amaterska boksačka meča kao The Herring Wonder i glumio u off-off Broadway monodrami ‘Oedipussy’.
Fasciniran noir piscima poput Chandlera, Dashiela Hammetta i Davida Goodisa, Ames je 2007. godine za Esquire napisao pripovijetku iz koje je proizašla serija ‘Ubi me dosada’. Projekt se udvostručio pa je dulja verzija objavljena u McSweeneyevu književnom časopisu. Dramsku adaptaciju HBO-u je ponudila Sarah Condon, bivša direktorica programa HBO-a, a sada izvršna producentica.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.