Otimačica (La Usurpadora)

Paulina i Paola, dvije fizički slične, ali emotivno vrlo različite djevojke slučajno se sretnu te se iznenade kad shvate kako su neodoljivo jednake.

Otimačica
Otimačica - kultna telenovela od 29. studenoga u 17:30 sati na Doma TV-u

Paola Bracho (Gabriela Spanic) je uobražena, bešćutna, sebična žena, udana za Carlosa Daniela (Fernando Colunga), bankrotiranog poduzetnika koji je slijepo začaran njezinom ljepotom. Ona ga vara s mnogim muškarcima, ali on to ne shvaća. Na jednom od njezinih dugih putovanja, Paola naiđe na Paulinu i zaprepasti je njihova sličnost. Ali Paulina je vrlo siromašna, a radi kao čistačica zahoda luksuznog restorana kako bi zaradila za život i lijekove za teško bolesnu majku.

Uskoro, Paolin plodan um smisli jednu ideju – poslat će Paulinu u kuću Brachovih na godinu dana, kako bi ona to vrijeme mogla iskoristiti za putovanja sa svojim ljubavnicima, dok se Paulina pretvara da je Paola u kući obitelji Bracho. Paulina odlučno odbije tu ponudu, ali Paola je ucijeni svojim prljavim metodama te napokon nagovori Paulinu da prihvati njezin plan. U kući obitelji Bracho, Paulina se pretvara da je bolesna kako ne bi morala spavati u krevetu s Carlosom Danielom. Time želi dokazati kako ima dostojanstva, no ubrzo se, nemoćna da obuzda svoje osjećaje, zaljubi u Carlosa Daniela iako i dalje odbija spavati s njim.

Otimačica
Svih 102 epizode Televisine telenovele Otimačica gledat ćemo na Doma TV-u

Vrijeme prolazi, a Paulina je postala snažan temelj obitelji Bracho, povezujući se sa svakim članom obitelji i čineći ih sretnima, osim Carlosa Daniela, kojem je otpočetka bila sumnjiva ovako dobra i iskrena Paola Bracho. To boli Paulinu jer Carlosa voli sve više i više. Paulina tvrtku Bracho ponovno diže na noge, osvajajući ljubav i poštovanje svih u kući Brachovih, osim Carlosa Daniela. Rok koji je Paola postavila ubrzo ističe, a Paulina odluči pobjeći te počinje raditi kao medicinska sestra u kući jedne starije gospođe. Carlitos, sin Carlosa Daniela, bježi od kuće u potrazi za Paulinom, no spotakne se i padne preko brda te izgubi pamćenje. Pronalaze ga dobri ljudi koji mu pokušavaju pomoći da pronađe svoju obitelj. Paola se napokon vraća kući, i svi shvaćaju da je ona prava Paola, ali ubrzo joj dosadi obitelj pa bježi sa svojim ljubavnikom Douglasom Maldonadom (Miguel de León). Kad Paulina saznaje što se dogodilo s Carlitosom, odluči se vratiti u kuću Brachovih, ponovno se pretvarajući da je Paola, kako bi pronašla malenog sinčića Paole i Carlosa Daniela.

Kad Paulina konačno pronađe Carlitosa i dovede ga u kuću obitelji Bracho, svi misle da je ona bila ta koja ga je otela. Paola govori policiji da je Paulina otela Carlitosa, a oni dolaze u kuću Brachovih kako bi odveli Paulinu u zatvor. No Carlos Daniel je zaštiti, govoreći svima da je ona Paola. Paulina više ne može trpjeti laži te odlazi na policiju priznati istinu i ostaje u zatvoru na neko vrijeme. Za vrijeme dok je Paulina u zatvoru, Carlos Daniel shvaća da je voli i pokušava je izvući iz zatvora, no ona mu ne vjeruje. Tijekom njene presude, Paola se pojavi i kaže da je sve bila Paulinina krivnja, a Paulina se složi jer misli da je Paola bolesna, ali Paolin stari ljubavnik koji je sreo Paulinu u Cancunu (gdje je cijela ova priča i počela) ispriča svima istinitu priču i Paulina je napokon oslobođena. Paola pokuša pobjeći, ali doživi automobilsku nesreću i završi u bolnici, dok Paulina cijelo vrijeme ostaje s njom. Paola je na samrti te zamoli Paulinu i Carlosa Daniela da joj oproste, i traži od Pauline da bude sretna s njim.

Nakon Paoline smrti, Paulina pristaje udati se za njezina odvjetnika Edmunda Serrana (Arturo Peniche), ali u trenutku kad treba izreći sudbonosno “da” odustaje zbog prevelike ljubavi koji gaji prema Carlosu Danielu. Kad Carlos Daniel sazna što se dogodilo, odlazi do Pauline i zaprosi je, a ona se napokon prihvaća udati za njega. Mladenci dobiju mnogo djece i zasigurno će biti sretni zauvijek.

Pratite sadržaj telenovele Otimačica po epizodama

Otimačica
Otimačica na male ekrane vraća Gabrielu Spanic i Fernanda Colungu

ZANIMLJIVOSTI:
Ovo je bila posljednja uloga glumice Libertad Lamarque koja je utjelovila lik Abuele Piedad Bracho. Za scenu tučnjave, koja je bila prezahtjevna za snimanje, jer se isti lik trebao boriti sam protiv sebe, producenti su angažirali sestru blizanku Gabriele Spanic, Danielu. U Meksiku ova je serija imala nadimak ‘kraljica gledanosti’. Serija je dobila i svoj nastavak ‘Más Alla De La Usurpadora’ u kojem se radnja odvija godinu dana nakon završetka originala. Jednu od sporednih uloga u seriji odigrao je tadašnji suprug Gabriele Spanic, Miguel de Leon. Invalidska kolica, koja je Paula Bracho koristila u seriji, glumica Spanic je darovala u humanitarne svrhe. Serija je emitirana u 120 zemalja. Jedna od negativki u seriji ‘Otimačica’ popularna Chantal Andere nedavno je objavila sretnu vijest kako će drugi put postati majka. Gabriela Spanic i Fernando Colunga zajedno su ponovno stali pred kamere u seriji ‘Gospodarica tvog srca’ u kojoj je glumica tumačila glavnu negativku.

LIKOVI

Paulina (Gabriela Spanic)
Mlada i lijepa jednostavna djevojka. Skromnog je podrijetla. Paola promijeni njezin izgled te je ucijeni da zauzme njezino mjesto u kući Bracho.

Paola (Gabriela Spanic)
Prelijepa, elegantna i odlučna žena. No unatoč tome nema srca, uvrnuta je i zla. Paola je obrazovana i inteligentna žena koja nije zadovoljna svojim životom.

Carlos Daniel (Fernando Colunga)
Carlos Danielom je oduvijek manipulirala njegova žena Paola. Iznenadi ga promjena kada Paulina dođe živjeti u njegovu kuću. Carlos Daniel je dobroćudan i uspješan čovjek.

Estefania (Chantal Andere)
Mlađa sestra Carlosa Daniela. Ima predrasude prema ljudima te je puna gorčine. Mrzi Paolu kao i Paulinu kada ona zauzme njeno mjesto.

Gema (Dominika Paleta)
Gema je prelijepa mlada rivalka Paole Bracho. Zaljubljena je u Carlosa Daniela, no ipak više voli njegov novac.

Piedad (Libertad Lamarque)
Baka Carlosa Daniela koja je sklona alkoholu. Paulina će joj pomoći da izliječi svoju bolest.

4 misli o “Otimačica (La Usurpadora)”

    1. Sve u redu.
      Piše “LP”, samo malim slovima, a znači “Lijep pozdrav”.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.