Hitna služba – petnaesta sezona

Serija Hitna služba istražuje događanja u gradskoj bolnici u kojoj se podučava, i ključna pitanja s kojima se susreću predani liječnici i osoblje njezine preopterećene hitne službe.

Hitna služba
Hitna služba - 15. sezona, od 08.12. u ponoćnom terminu na HTV2

‘Hitna služba’ prati živote osoblja i liječnika hitne službe čikaške Opće bolnice, gdje životi ovise o brzim odlukama i gdje često ima previše pritiska, veselja i krivnje. Junački medicinari koji žive takav život raznoliki su kao i pacijenti koje liječe. Članovi osoblja su dr. Abby Lockhart (Maura Tierney), liječena alkoholičarka koja se trudi uskladiti zahtjevnu specijalizaciju i majčinstvo dok joj se čini da se sve oko nje raspada; dr. Greg Pratt (Mekhi Phifer), specijalist koji se bori za mjesto šefa odjela i za veću kontrolu nad svojim ljubavnim životom; dr. Neela Rasgotra (Parminder Nagra), vješta specijalizantica kirurgije je predana razvoju svojih vještina i svoga položaja u kirurškom timu; Samantha Taggart (Linda Cardellini), odvažna medicinska sestra koja napokon dobiva vremena da istraži život i ljubav u bolnici i izvan nje; dr. Archie Morris (Scott Grimes), osebujan ali darovit specijalist predan radu, no stalno zbunjen; dr. Tony Gates (John Stamos), medicinski tehničar koji je postao liječnik i koji je prevladao brojne prepreke kako bi prihvatio izazov života u hitnoj službi; dr. Simon Brenner (David Lyons), najnoviji specijalist koji je sklon stvaranju konflikta, i dr. Cate Banfield (Angela Bassett), gruba specijalistica čiji dolazak uzdrma hitnu službu.
Ti medicinski radnici žele spašavati živote na mjestu gdje se ništa ne uzima zdravo za gotovo i gdje ništa nije sigurno… osim činjenice da će uskoro žurno dovesti još jednu očajnu osobu koja treba njihovu pomoć. Neki će preživjeti, neki će umrijeti, ali predanost i strast ovih medicinara će opstati.

U petnaestoj i posljednjoj sezoni ‘Hitna služba’ je i dalje jedna od najgledanijih TV serija. Osvojila je nagradu George Foster Peabody, 22 Emmyja, među kojima i onaj za najbolju dramsku seriju 1996. godine, i 122 puta je nominirana za Emmyja, što je čini serijom s najviše nominacija, premašivši “Kafić Uzdravlje” i “M.A.S.H.”. Osim toga, njezini su glumci osvojili četiri nagrade Udruženja američkih glumaca za najbolji glumački ansambl u dramskoj seriji i mnoga druga priznanja.

U prvoj epizodi posljednje sezone radi se o pitanju života i smrti. Abby (Maura Tierney) budi se nakon eksplozije vozila hitne pomoći i shvaća da joj je zglob slomljen, ali pohita provjeriti kako su ostali u vozilu. Dovedene su majka i kći, koje su ozlijeđene u eksploziji, i Abby postavlja pogrešnu dijagnozu. U međuvremenu se Morris (Scott Grimes) i Neela (Parminder Nagra) trude držati ozljede zadobivene u eksploziji pod kontrolom.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.