Doktor Who

Doktor Who (Doctor Who)

Dobro došli na putovanje života! Omiljena televizijska serija nove generacije – Doctor Who od 29. prosinca na HTV2

Doktor Who
Doktor Who - od 29. prosinca u 17:05 sati na HTV2

Hrvatska televizija ponovno će prikazati četiri sezone, ukupno 54 epizode, a u nastavku premijeru 18 epizoda 5. sezone “Doktora Whoa”, BBC-jeve serije o ekscentričnom Doktoru koji luta vremenom i svemirskim prostranstvima boreći se protiv izvanzemaljskih zlotvora.

U prvoj sezoni Doktora glumi Christopher Eccleston, u sljedeće tri sezone David Tennant, a u premijerim epizodama pete sezone bit će to Matt Smith.
Serija je dobitnica brojnih nagrada među kojima se ističu: BAFTA 2006. za najbolju dramsku seriju, te 2007. za najbolju montažu i vizualne efekte. U kategoriji za najbolju seriju Doctor Who je 2005. osvojio i nagradu National Televisiona, a 2006. i Broadcast Award.

Christopher Eccleston tumači lik Doktora Whoa, putnika kroz vrijeme iz neke druge galaksije. Njegov Doktor je mudar i duhovit, drzak i hrabar. Izvanzemaljac i samotnjak (teško je održati prijateljstva kad ti posao nalaže da neprestano putuješ prostorom i vremenom), njegova mu logika postaje nužno oruđe u trenutku kad se svijet nađe u opasnosti. No kad su posrijedi veze, osjeća se manjkavo. Zato mu treba Rose (Billie Piper). Rose je djevojka iz sadašnjosti zatočena u dosadnom postojanju. Od njihova prvog susreta Doktor i Rose srodne su duše. Oni se razumiju i međusobno nadopunjavaju. Budući da je ništa ne drži kod kuće (ni prezahtjevna majka ni nesretan dečko), ona izabire Doktora i njegovo obećanje da će doživjeti fantastične pustolovine u svemiru. I nije ju iznevjerio. Rose će tako osujetiti urotu izvanzemaljaca da zavladaju Zemljom, doživjeti smak svijeta milijunima godina u budućnosti, upoznati Charlesa Dickensa i zlog Gletha, te imati priliku još jedanput vidjeti svog preminulog oca. No kad se Doktoru na putu nađe neprijatelj za kojega je odavno vjerovao da je mrtav, Rose i cijelo čovječanstvo naći će se u opasnosti da zauvijek nestanu iz svemira. Može li Doktor spriječiti invaziju najljućeg protivnika s kojim se morao pomiriti – Daleksima?

S izuzetnom produkcijom, inovativnim tehnikama Oscarom nagrađene kompanije The Mill, vrhunskom glumačkom postavom i scenarijima britanske spisateljske kreme koju predvodi Russell T. Davies, serija ‘Doktor Who’ veličanstvena je pustolovina – napeta, dinamična i dirljiva.

Popularnost serije neprestano raste i slijedi kult od Novog Zelanda do Los Angelesa. Nova inkarnacija Doktora proputovat će još dalja prostranstva. Prva epizoda emitirala se na BBC-ju 23. studenoga 1963. Nakon te uslijedilo je još 600 epizoda, 150 priča i dva TV filma. Prvog Doktora tumačio je William Hartnell. Nakon njega istu je ulogu igralo još sedam glumaca, a Christopher Eccleston deveti je koji se u tome okušao. Među mnogim slavnim glumcima koji su nastupili u seriji našli su se i Lynda Bellingham, Martin Clunes, Sheila Hancock, Nicholas Parsons, Alexei Sayle, Helen Worth, Windson Davies, Brian Blessed i John Cleese.

Jedna misao o “Doktor Who (Doctor Who)”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.