Tračerica – druga sezona

Dobro došli na Upper East Side na Manhattanu, gdje tračevi vladaju, a imućni učenici privatne srednje škole imaju novac, pristup i želju da istraže sva iskušenja koja im New York pruža.

Tračerica
Tračerica - druga sezona, od 2. siječnja u 22:20 sati na HTV2

Privilegirani srednjoškolci s Upper East Sidea doznali su da se Serena van der Woodsen vratila u grad na isti način na koji doznaju sve važne vijesti u svome životu: s bloga sveznajuće iako krajnje tajanstvene Tračerice. Nitko ne zna Tračeričin identitet, ali svi se u ovom ekskluzivnom i zlobnom krugu oslanjaju na njezinu web stranicu i SMS poruke kako bi dobili najnoviju ekskluzivu. Čak je i Serenina (Blake Lively) najbolja prijateljica Blair Waldorf (Leighton Meester) za Serenin povratak iz internata otkrila preko Tračerice, a ponovno zbližavanje prijateljica, ujedno i konkurentica, nije išlo tako lako.
Za vrijeme Serenine odsutnosti Blair je bila u središtu pozornosti, a kad se Serena vratila, Blair nije namjeravala opet u njezinu sjenu. No Blair se nije mučila samo oko toga da zadrži svoj status kraljice. Namučila ju je i njezina nekoć čvrsta ljubavna veza s Nateom (Chace Crawford), mladićem kojemu njegovi privilegiji stvaraju nelagodu i koji se sada mora nositi s financijskim problemima za koje je kriv njegov moćni otac. Sve je to još više zakomplicirala njezina strastvena avantura s Nateovim najboljim prijateljem Chuckom (Ed Westwick). Chuck, Nateov prijatelj od djetinjstva, vodi nehajan život, a Natea i sve one oko sebe stalno tjera na to da istražuju svoju mračnu stranu.
Isprva se činilo da je nekoć najozloglašenija partijanerica s Upper East Sidea, Serena, obuzdala svoje poroke, ali stari duhovi uskoro su je sustigli. Dok se zaštitnički ponašala prema svome mlađem bratu Ericu (Connor Paolo), Serena je pokušavala započeti ljubavnu vezu s autsajderom Danom (Penn Badgley), dečkom iz srednjeg sloja na rubu ekskluzivne klike. Dan i njegova sestra Jenny (Taylor Momsen) pohađaju elitnu manhattansku školu na inzistiranje svoga oca Rufusa (Matthew Settle), bivšeg rokera koji je sad vlasnik galerije i svojoj djeci želi pružiti vrhunsko obrazovanje. Slučajni susret spojio je Dana i Serenu i Dan se našao u vezi s djevojkom iz svojih snova. Taj san uskoro je postao izazov dok je on pokušavao shvatiti njezin svijet.
Jenny je najmlađa u toj skupini i očajnički želi da je prihvate. Bila je oduševljena bratovom novom ljubavi i prilikom da uđe u taj glamurozni svijet, ali uskoro je doznala da popularnost ima svoju cijenu dok je pokušavala preuzeti kraljičinu krunu. Na skupinu je utjecao i dolazak Vanesse (Jessica Szohr), Danove prijateljice, buntovnice iz Brooklyna i samotnjakinje koja ne odobrava taj svijet novca, modnih revija i dobrotvornih priredbi.
Između prijatelja i ljubavnika vlada velika napetost, a ovo društvo živi za trač i skandal… modu, šoping i partijanje na najekskluzivnijim mjestima u New Yorku. Dob nije nikakva prepreka u ovome svijetu bogatstva i moći.

Tračerica
Tko sam ja? To je jedina tajna koju vam nikad neću otkriti...

Druga sezona nastavlja se sa Sereninim društvenim usponom. Ona postaje njujorška trendseterica. Osvajanje Manhattana čini se kao zabavna razbibriga, ali kad na vidjelo počne izlaziti njezina zločesta strana, hoće li Serenin novostečeni status potaknuti loše navike? Dok se Serena i Dan pokušavaju pomiriti sa svojim raskidom, Dan nehotice razljuti Serenu i vidi za što je sve ona sposobna. Dan dobiva i mentora, hvaljenoga književnika koji ga potiče da istraži svoju odvažniju stranu. Ali hoće li pritom izgubiti svoj moralni kompas?
Blair hoda s nekim komu nije dorasla i iznevjerena je. To neće biti jedina izdaja s kojom će se Blair suočiti jer netko blizak njoj zaprijetit će njezinu statusu kraljice. Ali i Blair će pokazati svoju pakost: nitko nju ne ostavlja u Toskani, a pogotovo ne Chuck Bass. U međuvremenu, Chuck pokazuje koliko makijavelistički on može biti dok potpomaže pad jedne kraljice i uspon druge. Chuckov i Blairin odnos pun ljubavi i mržnje dostiže nove razine. On žali zbog svoje odluke da je ostavi i želi da svi, uključujući i Blair, plate za njegovu pogrešku.
Nate sve šokira skandaloznom novom vezom sa seksipilnom starijom ženom, a cijelo se to vrijeme pokušava nositi s posljedicama toga što je njegov otac platio jamčevinu i pobjegao. Kako će Nate prebroditi te nove financijske poteškoće? Kakve će planove skovati da bi zaradio novac?
Jenny nastavlja svoju ulogu Pepeljuge. Blair zamjenjuje njezinom majkom Eleanor i poslom u Eleanorinom atelijeru. Također, Jenny se sprijateljuje s manekenkom koja je uvali preko glave u mračni, odrasli svijet mode. Ta je djevojka zabavna, divlja prijateljica koja Jenny odvuče od obitelji i škole ravno u noć… Rufus nije sretan zbog toga.
Vanessin život okreće se naglavce povratkom njezine labilne sestre čije pogreške Vanessa uvijek pokušava ispraviti. Osim toga, uvučena je u Nateove probleme. Iako pokušava biti dobra prijateljica, to joj teško pada. Vanessa malo više odškrine vrata u svoj život i otkriva zašto je takva kakva jest. Također, dobije posao koji je približi Rufusovu svijetu.
U međuvremenu, Rufus se vratio s turneje i shvatio da mu se snovi koje je napustio i dalje motaju po glavi. Morat će odabrati kojim putem krenuti. Rufus opet počne izlaziti sa ženama te zbog toga dolazi u konflikt s Lily. Sukobljava se i s Jenny oko njezine budućnosti i s Danom i njegovim novim stavom da želi živjeti punim plućima i više riskirati.
Lily se vraća s tromjesečnog medenog mjeseca kao supruga Barta Bassa. Dočeka je novi sloj manhattanskog društva i svi privilegiji i pritisci koji dolaze uz to. Javno otvaranje novoga stana – palače ili pozlaćenoga kaveza? – postaje iznimno stresno i Lily počne preispitivati svoje izbore. Ujedno otkriva da njezin novi muž o njoj zna više nego što je mislila kad on pokuša izbrisati njezinu prošlost. Lilyna nastojanja da održi nekakav odnos s Rufusom i pobjegne od svakodnevnih obveza supruge iz visokog društva natjeraju Rufusa da povuče crtu i Lily se po prvi puta nađe u poziciji odbijene.
Cijelo to vrijeme Tračerica je ovdje. Praćenje nestalnih prijateljstava, ljubomore i previranja u ovom imućnom i složenom svijetu nije lako, ali to je ono što Tračerica radi najbolje (i uvijek ima pusu za vas).

4 misli o “Tračerica – druga sezona”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.