[VIDEO] Mia Kovačić u suzama otišla na školovanje u Moskvu

“Rekao je jednom Mićo, plačite! Plačem i ja”, odjavio je ovako ‘Doručak s Miom Kovačić’ na Totalnom FM–u Mijin kolega Kuzma. Mia Kovačić oprostila se, naime, jutros od svojih radijskih slušatelja i kolega.

Mia Kovačić
Mia Kovačić uplakana se oprostila od radijske ekipe

Voditeljica IN magazina Mia Kovačić u 2012. ispunit će si dugogodišnju novogodišnju želju i upisati stručno usavršavanje. Diplomirana dizajnerica arhitekture pohađat će privatno učilište u Moskvi i privremeno živjeti na dvije adrese. Gledatelji će je redovito nastaviti gledati na ekranu Nove TV u IN magazinu, dok će tijekom voditeljskih smjena svojih kolega Mia marljivo učiti i vježbati ruski jezik. Privremeno će se bez Mije buditi samo slušatelji Totalnog FM radija, od kojeg se lijepa voditeljica ne oprašta zauvijek.

“U protekloj godini otkrila sam da je uz televiziju radio moja velika ljubav i sigurna sam da ću mu se vrlo brzo vratiti. Stručno doškolovanje je moja velika želja. Kad sam otkrila učilište na kojemu predaju najveći autoriteti arhitekture, a smješteno je samo na dva i pol sata leta od Zagreba, nisam nimalo dvojila. Svoje obveze na Novoj TV mogu bez problema nastaviti obavljati zbog izravne veze Plesa s Moskvom i na vrijeme ući u studio IN magazina” – objašnjava Mia.

Novim ambicioznim potezom Mia Kovačić nastavlja njegovati svoje dvije profesije – arhitekturu i televiziju, a poznavanju četiri strana jezika, dodaje još jedan. “Cijelo djetinjstvo slušala sam poslovicu da vrijediš onoliko koliko jezika govoriš, a kad sam počela češće putovati to mi se i potvrdilo. Smatram da trebamo učiti dok smo živi, a glavni grad Rusije budi pregršt mogućnosti za to. Uz kozmopolitski duh Moskva mi pruža bolji uvid u područje produkt dizajna koji me zanima, a rusko tržište otvara i potencijalne poslove u budućnosti” – najavljuje voditeljica IN magazina, koja ne odbacuje mogućnost da dio svoje ruske avanture prikaže gledateljima i u emisiji koju vodi.

Mia Kovačić
Mia Kovačić ispunit će dugogodišnju želju | Foto: Petar Varat

U svom posljednjem ‘Doručku’ Mia se prisjetila i najljepših trenutaka svoje radijske avanture: “Bio je to teniski meč s Goranom Ivaniševićem, nasred zagrebačke avenije. To je bio tako lijep dan!”. U tom trenutku, na Mijino oduševljenje, u eter se javio proslavljeni tenisač: “Čujem da odlaziš. To je stvarno tužna vijest za hrvatski ženski tenis. Javili su mi se Kafelnikov i Safin da i oni žele s tobom odigrati meč. Nemoj me osramotiti! Dobro se zabavi u Rusiji i brzo se vrati! Čeka te mjesto izbornice ženske reprezentacije. Imam ja tamo neke veze”, rekao je Ivanišević.

Mijini kolege pripremili su joj pregršt darova. Tortu na kojoj je pisalo “Sretan put!”), šubaru da ju čuva od ruske zime, veliki buket cvijeća u bojama radija, bocu votke sa zajedničkom fotografijom za uspomenu, a našla se tu i majica s likom Vladimira Putina. Kad je u studiju ugledala kolege s kojima je svakodnevno odrađivala ranojutarnju šihtu, Mia nije mogla suzdržati suze: “2011. će mi zauvijek ostati pri srcu jer sam ju dijelila s vama! Ne znam što da kažem, plačem!”, rekla je lijepa voditeljica.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.