Nina Badrić

Nina Badrić predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu 2012.

Ove godine, za 20. rođendan Dore, HRT se odlučio na direktni poziv jednom izvođaču da sa svojim autorskim timom ponudi pjesmu za Eurosong 2012. u glavnom gradu Azerbajdžana, Bakuu.

Nina Badrić
Nina Badrić predstavnica je Hrvatske na Eurosongu 2012. | Foto: Story

– Nakon dugo godina nesudjelovanja na ovakvim manifestacijama, konačno sam prihvatila direktan poziv HRT-a s velikim zadovoljstvom. Osjećam da imam kvalitetnu pjesmu u koju vjerujem i da je ovo trenutak u kojem su se poklopile zvijezde i nebo. I HRT i ja dat ćemo sve od sebe da na najbolji mogući način predstavimo Hrvatsku na predstojećem Eurosongu. Imamo težak put kvalifikacija. Otprilike kao nogometna repka, samo što sam ja i izbornik i strijelac. Najprije moramo proći polufinalno natjecanje, koje Hrvatska nije prošla već zadnjih par godina, a onda ćemo razmišljati kako dalje. Ovo je za mene i čast i izazov, a mislim da je najvažnije biti svoj i imati kvalitetnu pjesmu. Radujem se svemu ovome i daj Bože da nas posluži ove godine i malo sreće – izjavila je presretna Nina Badrić.

Koncept Dore i sam izbor izvođača podržan je i od Instituta hrvatske glazbene industrije i glazbenih udruga. Dora će se održati početkom ožujka.

Programski koncept predviđa dvije večeri. U prvoj ćemo se prisjetiti svih pobjednica Dore unazad 19 godina i dati gledateljima da glasuju za svoju naj Doru, a u drugoj slijedi posebnan show sa Ninom gdje će se gledateljstvu prvi puta predstaviti pjesma koja će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu.

– “Kriterij je bio ne ići na izvođače koji su već pobijedili na Dori i koji su bili na Eurosongu, već odabrati urbani glazbeni stil, jakog top recentnog izvođača, kvalitetan i snažan vokal u izvedbi i interpretaciji. Ninina biografija sama za sebe govori zašto je u sam vrh izbora upravo došla ona. Želja nam se za 20. rođendan vratiti u Opatiju i u tradicionalnom ozračju proslaviti 20. rođendan najvećeg glazbenog događaja u godini” — izjavila je urednica Zabavnog programa HTV-a Elizabeth Homsi.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.