Nino Štambuk

Galileo: Mislite da znate sve o alkoholu?

Ekipa Galilea nije se opustila čak niti u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika. Marljivo su radili i snimali kako bi vjernim gledateljima već u subotu, 21. siječnja odgovorili na najčudnija pitanja.

Nino Štambuk
Nino Štambuk ove subote otkriva što je zapravo muškatni oraščić

Pred voditeljem Galilea, Ninom Štambukom, ponovno se našao izazov zbog kojeg nije smio pojesti previše sarme i božićnih kolača.

Nove epizode Galilea otkrit će kako radi najveći kineski restoran na svijetu, što je zapravo muškatni oraščić i što sve mislimo da znamo o alkoholu. Vodi vas i u posjet najvećem tradicionalnom kineskom restoranu na svijetu u kojem jedno jelo možete platiti i do nekoliko tisuća kuna. Na tragu muškatnog oraščića Galileo je otputovao sve do Indonezije kako bi otkrio ima li on doista opojno djelovanje? Nakon putovanja na Daleki istok razjašnjava najraširenije mitove o alkoholu, npr. hoćemo li se uistinu manje napiti ako jedemo dok pijemo? Također doznajemo šume li doista morske školjke, koji su najekstremniji kemijski elementi, a upoznajemo i Hutt River, državicu koja dijeli kontinent s Australijom.

Nakon iskustva sa zmijom, zapaljenog dinamita, pjevanja u čašu i testiranja Murphyjevog zakona, ovog puta Nino se morao popeti na skelu visoku 3 metra i spustiti s nje pomoću sigurnosnog užeta. Mislite da je jednostavno biti visinski radnik? O svemu ovome saznajte u novim epizodama Galilea već od ove subote, 21. siječnja u 19:05 sati.

A što ćemo gledati u nedjelju, 22. siječnja?
Najveće laži i zablude o dijetama, odakle dolaze suze i koja su najčudnija svjetska sela, teme su nove epizode Galilea.
Kako ćemo živjeti u svijetu u kojemu nafta i plin postaju sve skuplji? Najveći svjetski izumitelji smišljaju i rade nacrte za kuće budućnosti: kuće s futurističkim dizajnom i kuće koje ne troše, nego proizvode energiju.

Galileo vam predstavlja pet najdojmljivijih kuća budućnosti.
Odričete se šećera u svojoj jutarnjoj kavi, umjesto jogurta od jagode jedete light svježi sir, a navečer jedete samo pola porcije. A ipak niste došli do figure iz snova. Galileo otkriva TOP 7 najvećih laži o dijetama. Skrivene suze, krokodilske suze – što su suze zapravo i kako nastaju?

Na Zemlji živi preko 7 milijarda ljudi. Od toga neki žive na uistinu neobičnim mjestima. Koje je selo s najvećim brojem frizera na svijetu, kako opstaje plutajuće selo i koje je najopasnije na svijetu jer ga nastanjuju samo i isključivo kriminalci, donosi prvi dio priče o najčudnijim svjetskim selima.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.