L.A. Dragnet

L.A. Dragnet

Na RTL2 ponovno ćemo gledati svih 22 epizode popularne kriminalističke serije L.A. Dragnet.

L.A. Dragnet
L.A. Dragnet - repriza serije subotom od 28. siječnja u 21:30 sati na RTL2

‘Dragnet’ se pojavljuje davne 1949. godine kao radio-drama, da bi 1952. po prvi puta osvanuo na televiziji. Drugo pojavljivanje bilježi 1967. godine, a gledatelji RTL Televizije imat će priliku gledati treću televizijsku reinkarnaciju ovog policijskog klasika, u kojemu glavnu ulogu poručnika i policijskog veterana Joea Fridaya tumači Ed O’Neill, poznatiji kao Al Bundy iz ‘Bračnih voda’, te Ethan Embry, u ulozi njegovog partnera, detektiva Franka Smitha.

Joe Friday (Ed O’Neill) je iskusni policijski veteran koji je svjedočio svemu čemu jedan detektiv u svojoj karijeri može, no bez obzira na duge godine provedene u policijskim snagama u rješavanju slučajeva pokazuje istu energiju kao njegov mlađi partner Frank Smith (Ethan Embry), koji je nedavno promoviran u odjel zadužen za pljačke i ubojstva.

‘L.A. Dragnet’ svoju inspiraciju pronalazi u stvarnim slučajevima koje je rasvjetljavala policija Los Angelesa i samim time, kao niti jedna druga kriminalistička serija ranije, opisuje stvarno funkcioniranje policijskih snaga te pokazuje kako zaštitnici reda rješavaju najzagonetnije slučajeve. Prema riječima Dicka Wolfa scenarij serije počiva na slučajevima koji su se dogodili u Gradu Anđela i osvanuli na naslovnicama Los Angeles Timesa – od serijskog ubojice fasciniranog Hillside Stranglersima, koji su krajem 70-tih harali Los Angelesom, pa do ubojstva producenta „B” filmova te kontroverznih i zabranjenih „bum wars”, u kojima za zamjenu za novac, alkohol i hranu beskućnici sudjeluju u tučnjavama i raznim ludim akrobacijama.

S producentskog stajališta, „L.A. Dragnet” zrcali Los Angeles 21. stoljeća kroz radijski kontrolirane minijaturne helikoptere (fly cam), koji snimaju panorame grada i zločine u njemu, te korištenje raznih video tehnologija koje reflektiraju modernu opsesiju bigbraderovskom sigurnošću.

Zanimljivo je da je jedna od prvih uloga Ethana Embryja bila ona u „Dutchu”, komediji iz 1991. nedavno prikazanoj na RTL Televiziji, u kojoj je nastupio zajedno s Edom O’Neillom. Tada je Ethan imao svega 12 godina i učio od Eda O’Neilla, a dvadesetak godina kasnije kemija i prijateljstvo nastali na snimanju dugometražnog filma itekako su se pozitivno odrazili na policijsku dramu „L.A. Dragnet”, u kojoj se njih dvojica izvrsno dopunjuju i savršeno funkcioniraju u ulogama partnera u službi zakona. Za sve ljubitelje Eve Longorije Parker, spomenimo da se slavna kućanica pojavljuje kao detektivka Gloria Duran, u drugoj sezoni serije. ‘L.A. Dragnet’ je nastao u produkciji Wolf Films i Universal Network Televison, a Dick Wolf, Walon Green i Peter Jankowski su izvršni producenti ove vrhunske policijske serije, prave poslastice za sve ljubitelje kriminalističkog žanra.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.