Engin na setu s kolegama

Šest nagrada za ulogu Kerima u Izgubljenoj časti

Snimanje serijske uspješnice ‘Izgubljena čast’ nije završilo, ali struka je u njenoj matičnoj zemlji već prepoznala izuzetnu kvalitetu scenarija i glumaca.

Engin na setu s kolegama
Engin Akyurek osvojio nagrade za ulogu Kerima u Izgubljenoj časti

Za glavnu mušku ulogu Kerima, glumac Engin Akyurek nagrađen je sa čak šest nagrada prema odabiru čitatelja časopisa ‘Ucanus’, ‘Ayakligazete’ (dvije nagrade) i ‘Dizifilmbook’ te posjetitelja portala ‘Televizyondizisi En İyi Erkek Oyuncu’ i ‘Habershow’.

Mladi glumac u Turskoj slovi kao jedna od najvećih nada turske glumačke scene. Engin je rođen 12. listopada 1981. godine u Ankari baš kao i njegova glumačka partnerica Beren Saat. Roditelji su mu podrijetlom iz grada Tercana u istočnoj Anatoliji. Otac mu je vladin službenik, a majka kućanica. Engin ima i mlađeg brata. Diplomirao je na Sveučilištu u Ankari 2002. godine povijest i jezike. U svoje slobodno vrijeme ovaj je nagrađivani glumac uključen u humanitarni rad, a nedavno je sudjelovao u kampanji za žrtve potresa jugozapadne Turske. Samo dvije godine nakon diplome osvaja nagradu za najboljeg turskog glumca ‘Turkiye’nin Yildizlari’ u seriji ‘Yabanci Damat’. Njegova debitanska uloga, Cevata Engina na velikom platnu, priskrbila mu je nagradu ‘CASOD’ za najveću glumačku nadu Turske. Za ulogu Mustafe Buluta u televizijskoj seriji ‘Bir Bulut Olsam’ Engin je dobio veliku pohvalu kritike i publike. Glumačku partnericu Beren Saat Engin je upoznao u talent showu u kojem su oboje sudjelovali. Iako ima mnogobrojne obožavateljice, glumac svoj privatni život, barem zasada, drži podalje od medija.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.