24

24 – osma sezona

Serija 24, jedna od najinovativnijih i najhvaljenijih televizijskih dramskih serija, nastavlja se izvrsnom osmom sezonom.

24
24 - osma sezona, od 7. veljače u 21:30 sati na HTV1

Radnja “Osmoga dana” odvija se u New Yorku, u sjenama Kipa slobode i Ujedinjenih naroda, dok predsjednica Allison Taylor (Cherry Jones), uz novoga šefa kabineta Roba Weissa (Chris Diamantopoulos), pregovara o međunarodnoj sigurnosti s Omarom Hassanom (Anil Kapoor), odlučnim bliskoistočnim vođom, koji posjećuje SAD u mirovnoj misiji. Počinje novi dan, a poboljšana Protuteroristička jedinica djeluje pod zapovjedništvom oštroga glavnog šefa, magistra ekonomije Briana Hastingsa (Mykelti Williamson), koji nadzire osebujnu Chloe O’Brian (Mary Lynn Rajskub), stručnjakinju za analizu podataka Danu Walsh (Katee Sackhoff) i analitičara sustava Arla Glassa (John Boyd). Cole Ortiz (Freddie Prinze Jr.), bivši marinac koji želi poći Bauerovim stopama, vodi terenske operacije, a agentica Renee Walker (Annie Wersching) vraća se sa svojim planom.

Ova dinamična i napeta serija čija se radnja odvija tijekom jednoga dana bila je nominirana za 68 Emmyja, a 2006. je osvojila tu nagradu kao najbolja dramska serija. Tijekom sedam sezona Sutherland je sedam puta nominiran za Emmy, a jedanput je i osvojio tu nagradu kao najbolji glavni glumac. Zvijezda sedme sezone Cherry Jones osvojila je Emmy za ulogu predsjednice Allison Taylor.

Osma sezona serije 24 kombinira jedinstveni format ove serije s uzbudljivim novim elementima, među kojima su nova scenografija i novi glumci. Svaka će epizoda opet pokrivati jedan sat u stvarnom vremenu, a gledatelji će pratiti Jacka Bauera (K. Sutherland) kroz još jedan nevjerojatan dan.

Autori serije 24 su Joel Surnow i Robert Cochran, izvršni su producenti Howard Gordon, Evan Katz, David Fury, Manny Coto, Brannon Braga, Brad Turner, Alex Gansa, Kiefer Sutherland i Brian Grazer, a suizvršni producenti su Chip Johannessen i Patrick Harbinson.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.