Okus krvi

Najtraženije serije svijeta na domaćim televizijama

Devet od deset najjačih aduta svjetske tv produkcije gledamo ili smo gledali na nacionalnim televizijama – saznajte tko je (zasad) crna ovca!

Okus krvi
Hrvatski gledatelji poručuju televizijama: 'Želimo gledati i TRUE BLOOD'

Najveća internetska baza filmskih podataka IMDB objavila je listu najtraženijih glumaca, filmova i serija u proteklih deset godina. Top 10 najtraženijih u najpoznatijoj svjetskoj bazi podataka iz showbussinessa pokazuje koji su glumci i hitovi najviše zagolicali maštu obožavatelja na planetu.

Dok su u top 10 najtraženijih glumaca dominirale megazvijezde te su prva tri mjesta pripala Johnnyju Deppu, Bradu Pittu i Angelini Jolie, u ostalim kategorijama bilo je velikih iznenađenja.

Apsolutno najtraženija serija proteklog desetljeća je “Lost“, čijih smo tri od šest sezona gledali na Novoj TV. Omiljeni televizijski liječnik, poznat kao “Dr. House“, našao na drugom mjestu liste najtraženijih serija, nadmašivši time neke od najrazvikanijih serija posljednjeg desetljeća. Karizma briljantnog doktora očito nema granica, jer je dokazano uspjela zaraziti obožavatelje na cijelom planetu. Trećeplasirana serija je “Uvod u anatomiju“, čijih smo prvih nekoliko sezona pratili na Novoj TV, a novije epizode na RTL Televiziji. Popularnu SF seriju “Heroji” gledali smo na Novoj TV, a sitcom “Kako sam upoznao vašu majku” gledamo na RTL-u 2. Vrhunska akcijska uspješnica “24“, čija je osma sezona premijerno krenula 7. veljače na HTV-u, našla se na šestom mjestu. Dvije fenomenalne serije za mlade – “Glee” i “Tračerica“, zauzele su sedmo i deveto mjesto ove liste, dok je na devetom mjestu hladnokrvni serijski ubojica iz istoimene serije “Dexter“, koju gledamo na RTL-u 2. Jedina serija koju nismo gledali na nacionalnim televizijama je HBO-ev megahit o vampirima “True Blood” (premijerno ju gledaju pretplatnici na HBO Adria), ali nadamo se da ćemo i ovaj naslov uskoro ugledati na malim ekranima.

Kako ove hit serije obožava i hrvatska publika, tako još jednom možemo potvrditi da smo u skladu sa svjetskim trendovima i, naravno, da gledamo vrh svjetske televizijske produkcije.

Kompletna lista top 10 serija u posljednjih 10 godina:

1. Izgubljeni (Lost)
2. Dr. House (House M.D.)
3. Uvod u anatomiju (Grey’s Anatomy)
4. Heroji (Heroes)
5. Kako sam upoznao vašu majku (How I Met Your Mother)
6. 24
7. Glee
8. Okus krvi (True Blood)
9. Dexter
10. Tračerica (Gossip Girl)

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.