Galileo visinski radnik

Nino Štambuk postao “visinski” radnik!

Popularnost Galilea sve više raste što dokazuje i gledanost – nedjeljnu epizodu je pratilo gotovo 450.000 gledatelja ili 10,6% u ukupnoj populaciji te 13,3% gledanosti u ciljnoj skupini 18-49.

Galileo visinski radnik
Galileo otkriva mitove o pivskom trbuhu - subota i nedjelja u 19:10 na RTL-u

Novo vikend izdanje zabavno-obrazovne emisije “Galileo” otkriva kako radi mala pivovara sa samo jednim zaposlenikom, što učiniti ako zaglavite u dizalu, je li “pivski trbuščić” istina ili mit, kako znanost objašnjava osjećaj sreće, vodi vas u podzemnu željeznicu izgrađenu u ekstremnim uvjetima, stavlja izazov pred voditelja – Nino Štambuk je pokušao odraditi jedan od najopasnijih poslova na svijetu.

Za razliku od velikih pivovara, jedna mala privatna u Njemačkoj pivo još proizvodi – ručno. U subotnjem izdanju “Galilea” pogledajte kako vlasnik i šef sasvim sam proizvede do 3500 litara na tjedan. Oni rade na vjetrenjačama i neboderima, često na nekoliko stotina metara visine. Kako visinskim radnicima polazi za rukom pobijediti strah od visine i pada, te kako uopće postati jednim od njih Nino Štambuk je osjetio na vlastitoj koži. Hrabri voditelj “Galilea” popeo se na skelu visoku 3 metra i spuštao se vezan tek sigurnosnim užem. Je li Nino uspio pobijediti svoj strah od visine? Ako ste se kao dijete igrali u pješčaniku, poznat vam je ovaj fenomen – tek što ste iskopali rupu, pijesak se uruši. Pet godina u centru Berlina trajala je, upravo u pijesku, izgradnja vjerojatno najkompliciranije podzemne željeznice u Njemačkoj, pri čemu su korištene ogromne količine leda.

U prosjeku se 20% više prometnih nesreća događa zimi nego u ostatku godine. Hrpa dodatne opreme vozačima bi trebala olakšati kretanje na snijegu i ledu. No pomaže li nam dodatna oprema zaista ili su kupnja i montiranje obično trošenje vremena i novca? Nedjeljno izdanje “Galilea” donosi test šest najtraženijih zimskih dodataka za automobile. Dizalo je najčešće korišteno prijevozno sredstvo. Iako smo njegovi vjerni korisnici, vrlo malo znamo o tome što se točno događa kada se dizalo zaglavi. U drugoj temi donosimo odgovor i na ovo pitanje. Svi smo čuli za izraz “pivski trbuščić”, no postoji li on zaista ili je to samo isprika muškarcima za malo bucmastog šarma? Svima je poznat zanosan osjećaj sreće kada smo zaljubljeni, kada doživimo uspjeh ili dobijemo lijep poklon. Taj osjećaj sreće, doduše, nikad ne traje dugo. Troje kandidata će krenuti na put ka sreći, dok će se pokusima mjeriti što se događa u njihovom srcu i mozgu.

Sve više gledatelja hipnotizirano prati nove nastavke popularne zabavno-obrazovne emisije “Galileo”. Iako smo mislili da sve znamo Galileo nas uvijek iznenadi vikendom u 19:10 sati na RTL Televiziji.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.