Kojak

Kojak

U Retrovizoru HTV ponovno prikazuje prvu sezonu kultne serije Kojak, iz 1973. godine, s nezaboravnim Tellyjem Savalasom u naslovnoj ulozi.

Kojak
1. sezona od 07.03. radnim danom u postponoćnom terminu na HTV2

Kojak je utjelovljenje njujorškog policajca: poznaje život na ulici, grub je, ali i brižan. Lukavo skraćuje put kroz papirologiju da bi prodro u srž slučaja i otkrio krivca. Zbog priča, akcije i realističnih likova Kojak je snažna drama brza ritma. Telly Savalas ostvario je svoju najveću ulogu kao poručnik Theo Kojak. Nakon niza filmskih uloga Savalas je ostao gotovo nepoznat do ove serije. Kojak je postao njegov, na njemu je stvorio međunarodnu karijeru. Za uvjerljivo odglumljenu ulogu dobio je Emmy za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji, Zlatni globus za najboljeg televizijskog glumca u seriji i nagradu People’s Choice za najdražeg glumca. I serija Kojak dobila je nagrade Zlatni globus i Emmy.

U 118 nastavaka serije gostovale su mnoge zvijezde kao što su Dan Aykroyd, Sylvester Stallone, Veronica Hamel, Richard Gere, John Ritter, Lynn Redgrave, Martin Balsam, Irene Cara, Geraldine Page, Christopher Walken, Eileen Brennan, Erik Estrada, Morgan Fairchild i Sharon Gless.

Seriju “Kojak” Wall Street Journal 11. travnja 1978. proglasio je najboljom serijom u povijesti televizije. Serija je već u prvoj sezoni stekla naklonost kritike i publike postižući iznimnu gledanost. Uspjehu su uvelike pridonijeli realistični likovi i situacije, snimane na lokacijama u New Yorku, kao i Burton Armus, njujorški detektiv, koji je bio savjetnik. Kvaliteta produkcije priskrbila je Kojaku svjetsku slavu.

U prvoj epizodi, trojica ubiju čuvara u pljački oklopnog kombija. Njihov se plan za bijeg izjalovi pa utrče u trgovinu vojnih viškova gdje kupce drže kao taoce i prijete da će ih ubiti ako im poručnik Kojak za dva sata ne osigura avion kojim će pobjeći iz zemlje.
Gradski dužnosnici odbijaju dati avion pa Kojak smišlja dva druga plana rješavanja situacije prije nego što taoci stradaju. Nažalost, njihova provedba dulje traje.
Kao pljačkaši gostuju Harvey Keitel, James J. Sloyan i Jude Farese.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.