Opasna igra 3

Opasna igra – treća sezona

Treća sezona Emmyjem nagrađivane serije inspirirana je velikom investicijskom prijevarom 2009. godine.

Opasna igra 3
3. sezona od 5. ožujka, od ponedjeljka do srijede u 02:20 sati na Novoj TV

Patty Hewes (Glenn Close) je ponovno u akciji i kreće u najizazovniji slučaj svoje karijere. Briljantna odvjetnica sada je zadužena da vrati milijarde dolara nestalih u najvećoj investicijskoj prijevari u američkoj povijesti, prijevari iza koje stoji cijenjeni financijaš Louis Tobin.

Inspirirana nedavnim događajima svjetske ekonomske krize, treća sezona serije daje svoj specifičan potpis u formi pravnog trilera. Novi nastavci prate događaje godinu dana kasnije u odnosu na vrijeme koje prati druga sezona.

Patty Hughes ovaj put bavi se obitelji Tobin, tajnim klanom koji će odlučno štiti svoje interese po svaku cijenu.

Deset mjeseci nakon tužbe protiv UNR-a Patty Hewes kao povjerenica suda zastupa oštećene stranke čijih je 70 milijarda dolara pronevjerio financijski ulagač Louis Tobin. Pattyn je cilj spriječiti ljutite oštećenike u njihovoj nakani da uzmu pravdu u svoje ruke pa stoga kreće u mukotrpnu potragu za pronevjerenim novcem koji je Tobin navodno skrio. No na putu joj stoji odvjetnik Leonard Winstone čiji je cilj zaštititi Tobine od razjarenih ulagača. Istodobno, Ellen Parsons zaposlila se u Uredu pomoćnika okružnoga tužioca, gdje procesuira zločine vezane uz preprodaju droge. U prvom nastavku treće sezone vidjet ćemo kako Ellen nastoji okrenuti dilera Donnieja Rhynea protiv dobavljača.

Nakon što imenuje Toma Shayesa (Tate Donovan) partnerom u tvrtki, Patty ispituje Tobinovu suprugu Marilyn (Lily Tomlin). Želi saznati što se odigralo na večeri u povodu Dana zahvalnosti, kad je Louis obitelji priznao zločin. Marilyn tvrdi da nije znala za pronevjeru niti zna je li njezin suprug skrio ikakav novac. Štoviše, tvrdi da ona i njezin sin Joe (Campbell Scott), koji je policiji i prijavio očev zločin, žele pomoći ulagačima da se osove na noge.

Svaka sezona nagrađivane serije “Opasna igra” inspirirana je stvarnim događajima. Dok je prva sezona bazirana na skandalu Enron 2001. godine, druga sezona referirala se na veliku energetsku krizu 2001. u Kaliforniji, dok je treća sezona inspirirana Ponzijevom shemom Bernieja Madoffa iz 2009.godine.

Autori serije Glenn Kessler i Todd A. Kessler su braća, a ujedno su i glumili u seriji Glenn je bio agent Werner, a Todd je glumio vratara Perryja. Režiju ove sezone prihvatio je redatelj i glumac Mario Van Peebles.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.