Igra prijestolja – druga sezona

Rat dolazi u Westeros. Dok se hladni vjetrovi dižu, pet kraljeva bori se za vlast. Savezi se kuju i raskidaju, identiteti preispituju, strasti bujaju, a ulozi su veći nego ikad. Tko će preživjeti kaos i sjesti na Željezno prijestolje?

Igra prijestolja 2
Igra prijestolja 2. - ekskluzivna premijera 02.04. u 20:05h na HBO-u

„Igra prijestolja“, epska drama smještena u fantastični svijet Westerosa, utemeljena je na fantastičnom serijalu „Pjesma leda i vatre“ autora Georgea R. R. Martina. U zemlji u kojoj ljeta i zime mogu trajati godinama žive ambiciozni muškarci i žene – kako časni, tako i oni koji u borbi za vlast ne prezaju ni od čega. Druga sezona dramskog serijala “Igra prijestolja”, dobitnika Emmyja i Zlatnog globusa, s prikazivanjem kreće u ponedjeljak, 2. travnja u 20:05, ekskluzivno na HBO-u, samo dan nakon američke premijere.

U rujnu 2011. „Igra prijestolja“ osvojila je dvije nagrade Emmy, uključujući onu za najbolji dizajn uvodne špice i najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji, Petera Dinklagea, koji je također osvojio i Zlatni globus u kategoriji najboljeg sporednog glumca u tv seriji, mini seriji ili tv filmu.

Od izvršnih producenata Davida Benioffa i D.B. Weissa stiže nam deset epizoda druge sezone hvaljene dramske serije, “Igra prijestolja”, čija se druga sezona snimala se u Dubrovniku, a njegove su prekrasne srednjovjekovne zidine, protekle jeseni, poslužile kao kulisa za prijestolnicu Westerosa – Kraljev grudobran.

Zima, razdoblje bijelog gavrana, približava se brzim koracima. U Kraljevom grudobranu, na Željeznom prijestolju sjedi okrutni mladi Joffrey. Savjetuje ga njegova podla majka Cersei, a funkcija novog kraljevog namjesnika pripala je njegovom mudrom ujaku Tyrionu.

Dok Lannisteri grčevito drže Željezno prijestolje, napadi pljušte sa svih strana. Sin Neda Starka, pogubljenog vladara Oštrozimlja, Robb Stark, na bojištu je zarobio Jaimea Lannistera i zahtjeva samostalnost za Sjeverne krajeve. Daenerys Targaryen osigurala je pojačanje za svoje svoje iscrpljene snage s Istoka – na njenoj strani bore se tri zmaja. Stannis Baratheon, brat pokojnog kralja Roberta, ne priznaje Joffreyjevo pravo na Željezno prijestolje i udružuje se s moćnom svećenicom kako bi ga napali s mora. Renly, Stannisov karizmatični brat također je zadržao svoje pretenzije na prijestolje, nakon bijega iz Kraljevog grudobrana.

U međuvremenu, među divljacima sjeverno od Zida, svoju poziciju jača novi vođa, čineći tako posao Noćnoj straži i Johnu Snowu još težim. Savezi, izdaje, junaštva, intrige, pohota, nadnaravne sile i veličanstveni krajolici – druga sezona „Igre prijestolja“ vodi vas na nezaboravno putovanje, a na vama se je samo da mu se prepustite.

Nove epizode će se prikazivati svakog ponedjeljka u 20:05h na HBO-u te reprizirati utorkom u 21:45h, petkom u 22:00h i nedjeljom u kasnim večernjim satima. Serija će također biti dostupna i na usluzi videa na zahtjev HBO On Demand.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.