Doktor Who 5

Doktor Who – peta sezona

Doktor se regenerirao u novoga čovjeka, ali zlo napada prije negoli se uspije snaći. Ima samo 20 minuta da spasi svijet. I samo Amy Pond da mu u tome pomogne.

Doktor Who 5
Doktor Who - 5. sezona, od 16. travnja radnim danima u 16:50h na HTV2

U petoj sezoni BBC-jeve serije o najpopularnijem vremenskom putniku svih vremena jedanaestog Doktora utjelovljuje Matt Smith, a u zemaljskim i svemirskim pustolovinama pridružuje mu se Karen Gillan, koja tumači njegovu novu suputnicu Amy Pond.

Nakon svoje eksplozivne regeneracije jedanaesti Doktor budi se u TARDIS-u koji se, ostavši bez pilota, ruši usred Londona! Izvukavši se iz olupine, Doktor prvi put ugleda mladu Amy Pond. Još u odjeći desetoga Doktora, prljavoj i poderanoj nakon eksplozije u TARDIS-u, Doktor obećava Amy da će je povesti sa sobom i pokazati joj zvijezde. Ali prije negoli uspiju otpočeti putovanje, morat će osujetiti zlokobni plan izvanzemaljaca, koji bi mogao uništiti Zemlju.

Poslije će Doktor ispuniti obećanje i primiti Amy u regenerirani TARDIS, spremnu za zvjezdani let pun uzbudljivih pustolovina koje će joj zauvijek promijeniti život. Putujući vremenom i prostorom, Amy i Doktor posjetit će Veneciju 16. stoljeća, Francusku 1890-ih i Veliku Britaniju u dalekoj budućnosti, kada cijelo njezino stanovništvo živi u bespuću svemira.

Po običaju, kamo god se Doktor uputi, za petama su mu njegovi pradavni neprijatelji: Daleci smišljaju novi razorni plan u srcu Londona razaranog Drugim svjetskim ratom. No oni nisu jedina neobična bića s kojima će se Doktor i Amy morati boriti: tu su i izvanzemaljski vampiri, čovjekoliki reptili, stari neprijatelji kao što su Uplakani Anđeli – i tiha prijetnja koja bez prestanka vreba na Doktora i Amy…

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.