Serije koje želimo na domaćim TV kanalima

07.05.2012

TV zanimljivosti


Pripremili smo top-listu televizijskih serija koje bismo svakako trebali vidjeti na nacionalnim tv kanalima – HTV, Nova TV i RTL. Čitatelji, u anketi možete glasati za svoje favorite (najviše deset). Čelnici tv kuća, bilježite glasove ;)

Serije logo

Glasajte za najviše 10 od 25 serija koje želite gledati na domaćoj telki

Predstavljamo vam dvadeset i pet TV serija koje dosad nismo, a voljeli bismo gledali na domaćim televizijskim kanalima s nacionalnom pokrivenošću – Prvom i Drugom programu HTV-a, Novoj TV, RTL Televiziji, Doma TV-u i RTL-u 2. Dakako, zanima nas i vaše mišljenje – na samom dnu članka nalazi se anketa sa svim navedenim serijama, od kojih možete izabrati maksimalno deset te glasati ako podržavate njihov eventualan otkup.
Ako znate još neku seriju (ili više njih) koju nismo gledali na domaćim kanalima, a nema je na ovoj listi, slobodno izvorni naziv serije ostavite u komentarima na ovaj članak, a ostali čitatelji pomoću “thumbs up” i “thumbs down” mogu glasati slažu li se s vašim izborom ili ne.

Igra prijestolja
Game of Thrones | U zemlju u kojoj ljeto traje desetljećima, a zima može trajati cijeli život, dolaze nevolje. Od juga punog spletki i divljih zemalja istoka do ledenog sjevera i drevnog Zida koji štiti zemlju od tame, dvije moćne obitelji sukobljavaju se u opasnoj igri za kontrolu Sedam kraljevstva Westerosa. I dok izdaja, požuda, intriga i nadnaravne sile potresaju Kraljevstvo, krvava borba za Željezno prijestolje rezultirat će nepredviđenim i dalekosežnim posljedicama.

DomovinaHomeland | Ova se akcijsko-avanturistička drama temelji na izraelskoj Keshet formaciji ratnih zarobljenika. U ovoj iteraciji, američki vojnik, za kojeg se smatra da je poginuo u Iraku, vraća se nakon deset godina. No nakon početne sreće zbog njegova povratka, pojave se sumnje oko toga je li on stvarno američki junak ili je bio dio grupacije koja planira teroristički napad.

Spartak: OsvetaSpartacus | Tračanskom ratniku unovačenom da se bori za Rimljane jednim činom pobunjeničkog nasilja zapečaćena je sudbina. Za kaznu, suočava se sa smrću tako što je prisiljen boriti se u gladijatorskoj areni. Serija počinje orgijom krvi i nasilja u gladijatorskoj areni…

Živi mrtvaciThe Walking Dead | U središtu serije je Rick Grimes, policajac iz gradića Cynthiana u državi Kentucky i njegova obitelj koja se udružila s ostalim preživjelima kako bi zajednički obranili svijet preplavljen zombijima. Kako serija napreduje, likovi pod stresom zombi-apokalipse mijenjaju svoju osobnost, a najviše se mijenja Rick.

Cougar TownCougar Town | Dok se većina žena u dvadesetim godinama suočava s brojnim izazovima upoznavanja muškarca, Jules se u tom razdoblju posvetila bračnom životu i odgoju svog sina. Sada, u četrdesetima, ona počinje otkrivati samu sebe zajedno sa svojim rastavljenim prijateljima i samcima koji također žele doživjeti ili ponovno proživjeti vrijeme koje je daleko iza njih.

Sretni svršeciHappy Endings | Zaboravite tko smije zadržati prsten – kad par prekine vezu, pravo pitanje glasi kome će pripasti prijatelji? Vjenčanje Alex i Davea trebao je biti najsretniji dan u njihovu životu i u životima njihovih starih prijatelja… Sve dok Alex nije ostavila mladoženju Davea pred oltarom. Prekid, prema riječima jednog od njihovih prijatelja, “golemi je preokret u igri” koji će zakomplicirati svačije živote i sve natjerati da preispitaju vlastite odluke.

Majstori za zabaveParty Down | Serija prati zaposlenike catering tvrtke iz Los Angelesa, šestorku nadobudnih holivudskih glumaca, scenarista, modela i glazbenika koji su primorani raditi za napojnice dok se ne probiju u industriji. Poslužuju jelo i piće na zabavama za bogate i slavne, ali zabave se nikad ne odvijaju prema planu.

SredinaThe Middle | Frankie i Mike oboje su zaposleni roditelji koji svakodnevno očajnički pokušavaju disciplinirati svog sina tinejdžera Axla, podupirati svoju nedarovitu, ali ozbiljno optimističnu kćer Sue i pohađati roditeljske sastanke da bi razgovarali o svome čudnom najmlađem sinu Bricku. Oni su baš poput vaše obitelji…na neki način. Ne baš. Dobro, možda.

Okus krviTrue Blood | Priča je smještena u izmišljeni američki grad Bon Temps: mirno, tiho i miroljubivo mjesto, gdje je svakodnevna monotonija vjekovima bila neporemećena… sve do dolaska Billa Comptona, vampira koji je star skoro 200 godina. Njegov dolazak sve je preokrenuo naglavačke.

Jednom davnoOnce Upon a Time | Emma Swan zna se brinuti za sebe. Ona ima 28 godina i plaća jamčevine svojim klijentima. Bila je prepuštena samoj sebi od najranijih dana. No kad je Henry, sin kojeg je davno dala na posvajanje, pronađe, sve se promijeni. Henry sada ima deset godina i očajnički mu treba Emmina pomoć. On vjeruje da Emma zapravo dolazi iz alternativnog svijeta i da je ona izgubljena kći Snjeguljice i Princa.

OsvetaRevenge | “Ovo nije priča o opraštanju. Kad sam bila malena, moje razumijevanje osvete bilo je previše iskrivljeno. Kad vam se oduzme sve što vrijedi, netko mora platiti. Na njezinu žalost, sada sam odrasla…”. Emily Thorne nova je u Hamptonsu. Upoznala je neke od svojih novih susjeda, stekla nekoliko novih prijatelja i, čini se, dobro uklopila u grad. Međutim, pomalo je čudno kako se mlada djevojka odlično snalazi u imućnom susjedstvu. Razlog je taj što Emily i nije baš nova u gradu. Zapravo, ovo je bila njezina četvrt sve dok se nije dogodilo nešto loše, nešto što je uništilo njezinu obitelj i njihov ugled. Emily je sada ponovno tu, a vratila se kako bi napokon ispravila nepravdu, najbolje kako zna – osvetom. Okosnicu priče čine laž, prijevara i osveta, ali… Sada je prekasno za isprike.

Kako uspjeti u AmericiHow to Make It in America | U koga ćete se pretvoriti kako biste postigli što želite? S tim su pitanjem suočeni Ben i Cam, prijatelji u dvadesetima koji teže uspjeti u modnoj industriji te nastavljaju tražiti posao u New Yorku kako bi ostvarili svoje snove.

DodirTouch | Serija prati skupinu naizgled nepovezanih likova, a u središtu priče je Martin Bohm, udovac i samohrani otac, kojeg progoni nemogućnost povezivanja sa svojim nijemim, autističnim sinčićem Jakeom. No, sve se mijenja kad Martin otkrije da Jake posjeduje dar nepostojećeg genija – sposobnost da vidi stvari koje nitko drugi ne može.

Odgoj za početnikeRaising Hope | S 23 godine Jimmy Chance nema uspjeha u životu. Zarađuje čisteći bazene, zabavlja se svake večeri i živi sa svojom obitelji, bakom, majkom Virginijom i ocem Burtom. Jimmyjev život drastično se mijenja nakon što otkriva da je njegova simpatija Lucy tražena kriminalka. Mjesecima poslije, nakon što je posjeti u zatvoru, otkriva da je Lucy trudna s njihovim djetetom.

Škola za paroveRules of Engagement | Humoristična serija o često zbunjujućim fazama veza promatranih katkad zamućenim pogledima nedavno zaručenog para Adama i Jennifer, izmorenog bračnog para Jeffa i Audrey te njihova prijatelja Russella, samca u lovu na žene. Saznat će da je život, bez obzira na to gdje se nalazili, pun komplikacija, sukoba i različitih stajališta. To je svijet u kojem je teško doći do spoznaje jer ne postoje zadana pravila koja treba slijediti, ali kad se to ipak postigne, zadovoljstvo je neprocjenjivo.

Friday Night Lights | U gradiću Dillon svaki dan se računa, a samo je jedna večer od životne važnosti: petak navečer. Odlična dramska serija počinje dolaskom trenera Erica Taylora na poziciju glavnog trenera te doživotnom paralizom braniča, zvijezde američkog nogometa Jasona Streeta. Ta dva događaja pokrenula su lančanu reakciju koja vodi seriju kroz njenu prvu sezonu. Trenerova karijera ovisi o njegovoj sposobnosti da dovede tim “Panthers” do pobjede na državnom prvenstvu. Realistični prikaz „divljeg“ Teksasa, međuljudski odnosi, obiteljski problemi i potraga mladih srednjoškolaca za vlastitim identitetom ono je što čini srž svih pet sezona FNL-a.

Castle | Rick Castle poznati je pisac krimića i misterija, vješt je pripovjedač i gospodar tajanstvenosti. No u zadnjoj knjizi on ubije svoga najprodavanijeg junaka i odluči potražiti nove spisateljske izazove i muze. Novu muzu pronalazi u detektivki Kate Beckett koja radi na slučaju ubojice koji ubija prema predlošcima iz priča Ricka Castlea.

New Girl | Zooey Deschanel tumači ulogu učiteljice u osnovnoj školi koja nikako nema sreće u ljubavi. Priča počinje kad otkriva da ju je dečko prevario te seli u stan s tri cimera, također samca.

Freaks and Geeks | Sve čega se sjećate iz srednje škole odlučit ćete zaboraviti. Osamdesetih godina prošlog stoljeća u srednjoj školi McKinley u Michiganu postoje dvije grupe tinejdžera – frikovi i štreberi. Serija se bavi uobičajenim adolescentskim problemima s kojima se susreće svaki tinejdžer, uključujući prihvaćanje u ekipu, drogu, alkohol i nasilje. Osamnaest epizoda danas već kultne serije, dobitnice “Emmyja”, koja na IMDB-u ima izvrsnu ocjenu 9,4/10, svojom laganom radnjom idealna je za emitiranje u vruće ljetne dane.

Rome | Radnja serije smještena je u vrijeme kraja Rimske Republike i početka budućeg Carstva. Glavni junak je Cezar, a serija prati nekoliko posljednjih godina njegove vladavine, njegov život te život rimskih vojnika i njihovih obitelji. Za veliki uspjeh serije vjerojatno je zaslužan način prikazivanja povijesnog događaja koji je sveden na perspektivu običnih Rimljana u njihovu svakodnevnom životu te prikaz vojnika podjednako u ratnim i mirnodopskim zbivanjima.

Misfits | Misfits prati petero tinejdžera na društveno korisnom radu koje udara munja i dobijaju posebne sposobnosti. Kelly postaje telepat i čuje tuđe misli, Curtis može vratiti vrijeme unazad, Simon može postati nevidljiv, Alisha dovodi u seksualno ludilo ljude koji joj dodirnu kožu, a Nathan je jedini koji na prvi pogled nije dobio nikakve sposobnosti, ali ipak naposljetku otkriva da je besmrtan.

Parks and Recreation | Amy Poehler glumi Leslie Knope, zamjenicu ravnatelja Gradskog ureda za parkove i rekreaciju Pawneeja u Indijani. Leslie pokušava napuštenu građevinsku parcelu, potencijalnu opasnost za stanovništvo, pretvoriti u javni park, a naravno na putu joj se nalaze brojne poteškoće, od birokracije do sebičnih susjeda.

The IT Crowd | Urnebesna britanska komedija prati Roya i Mossa koji su zaposleni u odjelu tehničke podrške u jednoj velikoj tvrtki. Njihov život uglavnom se sastoji od javljanja na telefon i primanja pritužbi nezadovoljnih zaposlenika u njihovu poduzeću. Jednoga dana, međutim, dolazi do velikog preokreta – dvojica kolega dobivaju šefa koji ih treba nadgledati i ocjenjivati njihov rad. Da koma bude veća i situacija nepodnošljivija – u pitanju je žena (Jen). I to ona koja čak ne zna ni uključiti kompjutor!

Jericho | Na početku ove akcijske drame Jake Green vraća se u svoj rodni grad Jericho nakon petogodišnjeg izbivanja. Pokušava ponovno sastaviti slagalicu svog nekadašnjeg života, no planove mu pomrsi splet nevjerojatnih okolnosti. Naime, kad gotovo cijeli SAD biva napadnut nuklearnim oružjem, svi najveći američki gradovi postaju meta detonacije te im se život pretvara u pravi pakao. Uprava grada pokušava se suočiti s katastrofom, a istovremeno se počinje odmotavati politička zavjera koja je dovela do užasnih posljedica. Za grad Jericho kraj svijeta je tek početak.

Being Human | Oni su razlog vaših noćnih mora. I oni su vaša jedina nada. Jeste li ikad čuli priču o vukodlaku, vampiru i duhu koji žive zajedno? Pa, za Georgea, Mitchella i Annie to nije šala – to je njihov život, odnosno, u njihovom slučaju – život nakon smrti. Nadnaravni trio dijeli iznajmljenu kuću očajnički nastojeći uspostaviti ravnotežu između svojih paranormalnih problema i svakodnevnih izazova koje obični ljudi uzimaju zdravo za gotovo. Sve to u nadi postizanja jednostavnog zadovoljstva – da budu ljudski.

Oglasi
, , ,

About Moja TV

Moja TV je online od 15. 5. 2006. godine, a u protekle četiri godine postao je jedan od najprepoznatljivijih portala o televiziji koji svakodnevno privlači desetke tisuća posjetitelja željnih informacija iz TV svijeta.

Pogledaj sve objave od Moja TV

14 komentara dana “Serije koje želimo na domaćim TV kanalima”

 1. Lelas Oliver Lelas Says:

  Volio bih gledati True Blood i Once Upon a Time na Doma tv ili RTL- 2

  Odgovori

 2. Tay Says:

  Zašto krijete rezultate? Imamo pravo znati.

  Odgovori

 3. wikkky Says:

  3x hura za Castla

  Odgovori

 4. berina Says:

  vampirski dnevnici?

  Odgovori

 5. paola Says:

  I Ringer sa Sarah Michelle Gellar!

  Odgovori

 6. paula Says:

  Raising Hope

  Odgovori

 7. silvana Says:

  Once upon a time i Touch. Meni su serije izvrsne,volila bi da ih puste na nase programe :)

  Odgovori

 8. Bart Says:

  4400

  ( NE znam ako je bila dosada na tv-u)

  Odgovori

 9. Alpt Says:

  Ne želim ništa od ovoga,ali bi želio gledati Americas Next Top Model.Nije stavljen ovdje,ali ovo je moj prijedlog

  Odgovori

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s