Hoće li obična gulaš-juha postati noćna mora iskusnog kuhara svjetskog formata?

Pod budnim okom mame Renate, naš kuhar Tomislav Gretić u ovotjednoj će emisiji “Kuhar i pol” pripremiti domaće, tradicionalno jelo u najboljoj namjeri da se pokuša približiti savršenosti okusa i teksture kakvu uspijeva dobiti njegova mama.
Suprotno uvriježenom mišljenju kako upravo majke imaju najveći utjecaj na naš gastro izričaj, Gretić kaže kako to kod njega nije baš bio slučaj, iako, odmah dodaje, “Postoji 15 jela koja ja nikad neću skuhati tako dobro kao moja mama, ali ja ih niti ne mogu upotrijebiti kad kuham za svoje goste.”
Osim što vam pomaže pronaći inspiraciju za svakodnevne recepte, ali i kuhanje općenito, u emisiji “Kuhar i pol”, u samo dvije minute savjetuje kako prirediti jelo bez dugih priprema i iscrpljujućih nabavki, a da ga ne zakinete na kvaliteti i okusu. Uz recept za pripremu određenog jela, Tomislav Gretić donosi i kuharske tajne i savjete koji i od vas mogu napraviti kulinarskog znalca.
A tko je glavni u kuhinji slavnog kuhara – mama ili sin, provjerite u četvrtak, 17. svibnja u emisiji “Kuhar i pol”.