Smallville 9

Smallville – deveta sezona

Clark Kent napokon prihvaća svoje drugo lice – lice superjunaka, što će biti vrhunac njegova odrastanja!

Smallville 9
Smallville – deveta sezona, od 26.05. u 00:30h subotom na Doma TV

Za Clarka Kenta (Tom Welling) u njegovu najmračnijem trenutku odrastanja došlo je vrijeme kad on napokon prihvaća svoju titulu superjunaka.

Krenuvši u svoju devetu sezonu, ova na moderan način prepričana legenda o Supermanu i njegovu klasičnom liku nastavlja se kako bi se uklopila u današnje poimanje vremena i akcije te kako bi se uklopila u današnje društvo s ciljem da se davna mitologija interpretira na moderan način.

Najduže emitirana serija o Supermanu u novim nastavcima na male ekrane donosi novu legiju superheroja, inače kultne likove iz stripa Geoffa Johnsa, koji se iz daleke budućnosti vraćaju u Supermanovu prošlost. Mladi Clark tako će se na raskrižju svog života susresti s Plastiqueom, zanosnom Maximom te najmoćnijim zlikovcem ikada, zloglasnim Doomsdayjom.

Nakon što je na kraju osme sezone mladi superjunak Clark zatvorio jedno poglavlje svog života vrijeme je da otvori novo. Osma sezona počinje nekoliko tjedana nakon što se Clark zaposlio u redakciji. Veliko uporište u svom poslu, ali i u privatnom životu Clark je pronašao upravo u prelijepoj Lois (Erica Durance), između kojih počinju frcati iskre te su ubrzo shvatili kako ih povezuje nešto više od prijateljstva i zajedničkog posla. Chloenov život postao je još kompliciraniji kad upozna bolničara Davisa Bloomea (Sam Witwer) koji odmah s njom ostvari prijateljski odnos. Unatoč tomu što ga Chloe smatra prijateljem, David skriva mračnu tajnu. Naime ispostavilo se da je on Doomsday, naljući protivinik mladog Clarka Kenta. Clark ujedno nastoji održavati ravnotežu između svoja dva identiteta, novinara i superheroja. Iako više nema Lexa, njegovo mjesto i imanje popuni zanosna Tess Mercer (Cassidy Freeman), koja je prema Lexovim uputama postala glavna u svim njegovim poslovima.

U novim nastavcima devete sezone Clark odluči krenuti na trening i shvaća kako je spreman preuzeti ulogu Supermana. U međuvremenu mu duh Jor-Ela savjetuje da bi mu bolje bilo prestati komunicirati s običnim ljudima prije nego što počne s treningom. U međuvremenu, prijateljstvo između Chloea i Clarka se pogoršava. Johna Corbena udari kamion i njegovo srce će biti zamijenjeno strojem koji mu daje neprocjenjivu moć te on počinje kovati planove za hvatanje svoga plijena. Clark, nesvjesno, otkriva svoje pravo lice Zodu. Shvaća da ima sposobnost čitanja misli. Lois počinje posjećivati terapeuta kako bi spriječila sve veću privrženost prema Clarku i opasno će se približiti istini o njegovoj prošlosti.

Tess će oteti Lois kako bi saznala kamo je nestala u vremenu od tjedan dana.

U međuvremenu, Clark i Lois počinju planirati svoje vjenčanje, dok će Chloe naći svoju novu metu, upravo Lois.

Chloe i Clark pokušavaju pronaći način da zaustave Zoda i njegovu vojsku prije nego što oni preuzmu Zemlju, ali Zod uspijeva osloboditi svoju vojsku te kreće borba između Clarka i Zoda za kontrolu nad Zemljom.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.