Cobra 11

Cobra 11 nagrađena sedmim Taurusom

Akcijom nabrijana njemačka serija “Cobra 11 – Policajci s autoputa”, koja se na RTL Televiziji emitira još od 2004. godine, i ove je godine osvojila prestižnu svjetsku nagradu kaskadera – Taurus!

Cobra 11
Prošli tjedan marljiva ekipa Cobre 11 dobila je sedmu nagradu Taurus

Svima poznata akcijska serija o (ne)zgodama hrabrih i požrtvovnih policajaca Semiru Gerkanu i Benu Jageru, po sedmi je put osvojila svjetski priznatu kaskadersku nagradu “Taurus” koja se svake godine dodjeljuje u Los Angelesu, te se u svijetu profesionalnih kaskadera smatra jednako važnom i vrijednom kao i Oscar na području filmske umjetnosti. Ove godine ovu prestižnu nagradu osvojio je Carl Stück, kaskader i koordinator svih kaskaderskih scena koje su se snimale za pilot epizodu 16. sezone, nazvanu “72 sata straha”. Prilikom preuzimanja nagrade, Stück se zahvalio svim svojim kolegama kaskaderima koji su uložili truda, snage i vremena kako bi postigli što uvjerljivije scene, te je zajedno s njima podijelio ovogodišnji kipić.

Zajedno s ovogodišnjom nagradom, akcijska serija „Cobra 11“ dosad je osvojila ukupno sedam „Taurus World Stunt“ nagrada – 2003., 2004., 2005., 2007., 2009. i 2011., zbog čega je ekipa kaskadera koja je radila na svih 16 sezona postala najnagrađivanijom u svijetu kaskaderskih nagrada.

Serija “Cobra 11” jedna je od najdugovječnijih i najprodavanijih njemačkih serija. Od njezine prve epizode, premijerno prikazane u ožujku 1996. u Njemačkoj, do posljednje snimljene 238. epizode, uništeno je preko 3.750 automobila i uhićeno preko 9.200 “kriminalaca”. Najvrjedniji „gost na kotačima” je bio automobil Fulda Exelero, sportska varijanta koja se temelji na automobilskom tipu Maybach 57 čija je vrijednost devet milijuna eura. No i drugi luksuzni automobili, kao što su Lamborghini Gallardo, Maserati GT, Porsche Panamera, Audi R8, ali i rariteti poput Porchea 917 ili Forda GT40, redovito se koriste u “Cobri 11”.

Za potpuno novu, 17. sezonu, koja će se u Njemačkoj početi prikazivati tek ove jeseni, producenti “Cobre 11” pripremili su policajcima Semiru i Benu nove pustolovine, još veća i šokantnija iznenađenja i puno novih automobila koji će se ‘razbiti’ do neprepoznatljivosti. Niti hrvatski obožavatelji neće morati dugo čekati na nove epizode, jer ih RTL Televizija namjerava prikazati u što kraćem zaostatku od njemačkih premijera.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.