Ljeto na RTL-u započinje turskom serijom “Kismet – okovi sudbine”

28.05.2012

Sapunice, TV najave


Već od ponedjeljka, 4. lipnja u 21:00 sat, gledatelje RTL Televizije očekuje uzbudljiva priča o neostvarenoj ljubavi, o sudbini koja piše tužne note…

Kismet

Kismet – turska hit serija vraća se na male ekrane! Već od 04.06. u 21:00 sat na RTL-u

Inspirirana istoimenom novelom poznatog turskog pisca Rešata Nurija Guntekina, dramska serija „Kismet“ donosi nam priču o stalnoj borbi ljubavi i ambicije, nade i istine, zavisti i časti, oholosti i sreće između četvero mladih ljudi koji su slično odgajani, ali u različitim sredinama.

Poznati glazbenik Husejin Kenan Gun (Burak Hakkı), proveo je teško djetinjstvo odrastajući uz svog utjecajnog ujaka Saiba Pašazadea (Koksal Engur) koji nikad nije oprostio svojoj sestri Melek (Sevgi Onat) zbog udaje protiv njegove volje. Nakon smrti njezina muža, osuđenog na zatvorsku kaznu zbog krađe, Melek je ostala bez ičega, prepuštena samilosti svoga brata. Iako se činilo kao da im je Saib iz nužnosti pružio utočište, stalno je ponavljao da im je učinio veliku uslugu te im pretvorio živote u pakao. Kenan, kojeg je ujak neprestano omalovažavao, a jednom čak i optužio za krađu, upoznao se sa Šemijem Dedeom, čovjekom koji je živio u osami poput derviša. Čim je čuo njegovo sviranje na neju (instrument sličan fruli), počela ga je zanimati glazba te je shvatio da ima talenta. Ujak se oštro usprotivio po pitanju njegova glazbenog obrazovanja pa je nakon srednje škole ustrajao u tome da postane inženjer.

Kenan je u mladosti proživio nesretnu ljubavnu priču. Jako je volio Lejlu (Fadik Sevin Atasoy), djevojku iz imućne obitelji. Obzirom da je bio siromašan i da odrastao u ujakovoj kući oviseći o njegovoj samilosti, Kenan se smatrao nedostojnim Lejle, pa ju je teškom srcem odbio. Nakon godinu dana doznao je da se zaručila za Džemila (Yigit Ozsener), sina Saiba, pa se povukao u sebe, vjerujući da će mu život proći u siromaštvu i neuspjehu. Ta naglo prekinuta ljubav stvorit će u njemu rane koje nikad neće zacijeljeti i koje će mu uništiti vjeru u ljubav. Tijekom studija za inženjera, Kenan se i dalje bavio glazbom, pa je umjesto svog zanimanja počeo je raditi kao učitelj glazbenog. Na prijedlog prijatelja odlučuje otići u Europu gdje će unaprijediti svoje glazbeno obrazovanje. U međuvremenu, njegova sestra Afife se udaje, Melek prodaje dućan, jedino što joj je još bilo ostalo u obiteljskom posjedu.

Nakon mnogo godina Kenan se vrati kući u kojoj je odrastao, i to na velika vrata – on je sada poznati glazbenik o čijim skladbama svi govore. Njegov ujak Saib, kandidat za gradonačelnika općine, sada se njime ponosi i hvali ga gdje god stigne pokušavajući od njegove slave uzeti svoj dio kolača. Za prošlim danima tuguje i Lejla, koja se našla u nesretnom braku s Džemilom kojem nije poznata njezina ljubavna priča iz prošlosti. I Kenan se jako promijenio i pokušava koristiti sve blagodati slave. Između ostalog, Kenan uzvraća udvaranje udanoj susjedi gospođi Nimet (Gozde Kansu), koja na sastanke s Kenanom vodi i Lamiju (Asli Tandogan), djevojku koja s njima živi, samo kako ne bi privlačila pozornost. Lamija je također imala teško djetinjstvo. Osim što su je rođaci bez njezina pristanka zaručili za mladića čiji je povratak iz vojske očekivala, sav kućanski posao na njezinim je leđima. Lamija je svjesna zbog čega ju je gđa Nimet uzela k sebi i godi joj to što se povremeno makne od posla i obitelji koju baš i ne voli. Međutim, s vremenom joj ta situacija počinje nanositi bol jer se polako zaljubljuje u Kenana, čija je velika obožavateljica. Veza između Kenana i Nimet ne potraje dugo. Kenan se na raskošnoj zabavi upozna s Džavidan, jednim od najpoznatijih lica iz poslovnog svijeta. Ubrzo objave zaruke, što još više usreći ujaka Saib koji cvate od ponosa.

Kenan

U međuvremenu, Kenan postaje svjestan Lamijine zainteresiranosti i polako se zbližava s mladom djevojkom. Lamija nema snage da mu se suprotstavi pa provode strastvenu noć zajedno. Sljedeće jutro, Kenan se pokaje zbog svoje slabosti i ne zna kako će sve to objasniti zaručnici Džavidan. Želi joj napisati pismo kojim će joj objasniti da je prisiljen oženiti se Lamijom. I prije nego li je dovršio pismo, Lamija ga slučajno pronalazi. Zbog povrijeđenog ponosa, Lamija teška srca odbije Kenanovu prosidbu, pa se on oženi s Džavidan.

Lamija je trudna. Naprije je to od svih skrivala, ali situacija je s vremenom bila sve očiglednija. Iako su je ukućani prisiljavali da otkrije ime djetetova oca, ona je to odbijala, rekavši da ju je silovao neki neznanac. Sve je ispričala zaručniku u vojsci, a zbog čega prekidaju objavljene zaruke. Nestretna i tužna, Lamija se pokuša ubiti, ali je u posljednji tren spriječena. Našla se u nezahvalnom položaju unutar cijenjene obitelji. Ne preostaje im drugo osim da udalje Lamiju, te je šalju dalekom rođaku u drugi grad. Lamija će ondje proživjeti teške dane, iako se gospodin Riza i gospođa Hurije lijepo ophode s Lamijom. I njihova kći Mahmure se dobro slaže s Lamijom. Međutim, Mahmurin suprug Rasim od prvog se dana namjerio na Lamiju. S vremenom, Lamija doznaje Mahmurinu tajnu da ima ljubavnika. Da je suprug ne bi otkrio, Lamija preuzme svu krivnju na sebe, no kada Rasimovo uznemiravanje postane još gore, Lamija će biti prisiljena ubiti ga. Naposlijetku biva oslobođena krivnje i uskoro rodi kćer kojoj daje ime Mebrure. Susjedi predlože Lamiji da se uda za vršnjaka Kemala. Lamija pristaje…

Slava Husejina Kenana polako počinje blijedjeti. Obožavatelji očekuju nove skladbe, ali nesretni Kenan ne uspijeva ništa skladati te se neprestano svađa s Džavidan. Nije uspio ići ukorak ni s Džavidaninom okolinomi pada u depresiju. Kako bi podigao moral i nastavio raditi, vraća se na mjesto u kojem je odrastao. Ondje je neprestano iščekivao Lamiju, svoju muzu. Kenan je shvatio da je voli, ali ubrzo doznaje kako više ne živi u rodnom selu i da je bila dosljedna u tome da skrije oca svoga djeteta. Usprkos svim pokušajima da je pronađe, nije joj mogao ući u trag. Lamija još uvijek nije zaboravila Kenana, ali nakon udaje za Kemala postaje mu jako dobra supruga. Uvjerena je u to da ga neće moći zavoljeti, ali ga zato veoma poštuje. Vrlo se dobro slaže i sa svojom pokćerkom Makbule. U braku im je vrlo dobro, barem dok se ne upozna s Kemalovim nećakom, liječnikom Vedatom koji ih često posjećuje. Kemal počinje osjećati veliku ljubomoru. Razmišlja o Lamijinoj prošlosti, što u njemu počinje stvarati nemir. Vedat ne bi nikada ni pogledao stričevu suprugu, a ni Lamiji takvo nešto nije na kraj pameti.

Lamija čuje da je Vedat doživio nesreću. Ne uspijeva obavijestiti Kemala, pa otrči Vedatovoj kući. Kada stigne, ispostavi se da je došlo do nesporazuma, ali Lamija i Vedat otruju se plinom. Kada su izašli iz bolnice, Kemal je već odlučio da će se rastati od Lamije. Lamiju naposljetku zamrzi i Makbule, koja je potajno zaljubljena u Vedata. Takve optužbe još više povrede Lamiju, aliobzirom da joj u prošlosti ponos nije dopuštao da prihvati Kenanovu prosidbu, ni ovaj put neće posustati i preklinjati Kemala. Lamija uzima Mebrure i odlazi od kuće. Budući da se Vedat osjećao odgovornim za nastalu situaciju, Lamiji nudi brak, iako je bio svjestan da neće pristati. Lamija i njega odbija. Nakon svega, odlučuje biti samostalna i sama odgajati Mebrure.

Kismet Kenan i Lamija

Kenan i Džavidan već su se poprilično udaljili jedno od drugoga, a brak im je postao tek predstava za okolinu. Kenanovi česti odlasci ujaku, koji bi trajali mjesecima, kako bi bio sam sa svojim uspomenama, razljutili su Džavidan. Kenan doživljava pravi emocionalni krah, a psihičko stanje mu se pogoršava iz dana u dan. Umjetnički život za njega je završen. Pomanjkanje stvaralaštva, žaljenja, čežnja za Lamijom i dijetetom za koje ne zna ni gdje se nalazi… Za to vrijeme, Lamija se smjesti kod njegovateljice i započne novi život sa svojom kćeri.

Kenan se jako obraduje kada dozna da će se njegov prijatelj, liječnik Vedat, oženiti. Odlazi ga posjetiti u ordinaciju. Dok je Kenan čekao svoj red u čekaonici, iz ordinacije je izašla djevojčica od 4 godine. Ugledavši Lamiju shvatio je da je to njegova kćer Mebrure. Supružnici Vedat i Lamija za Kenanov tužan kraj saznaju iz medija u kojima izvještavaju o njegovu samoubojstvu.

Rastrgan između ljubavi i ambicije, u vrtlogu strasti, odanosti i izdaje, mladi i ambiciozni skladatelj ponovno će otvoriti vrata boli i starim ranama iz prošlosti. Može li se promijeniti ono što je zapisano notama sudbine, gledatelji RTL Televizije doznat će već slijedeći ponedjeljak, 4. lipnja u 21:00 sat u dramskoj seriji “Kismet”!

Sadržaj epizoda
Vezani članak o seriji Kismet

Oglasi
,

About Tina Pavić

Tina je izvršna urednica portala MojaTV. Uređuje i objavljuje najave TV serija i emisija koje se prikazuju na domaćim nacionalnim i kabelskim TV kanalima.

Pogledaj sve objave od Tina Pavić

14 komentara dana “Ljeto na RTL-u započinje turskom serijom “Kismet – okovi sudbine””

  1. Mia Says:

    Ma to nema nigdje puste seriju do pola i onda nema dalje,
    sad slinite i molite za jos, koja glupost. Bolje da nisu ni emitirali seriju ako je nisu mislili prikazat do kraja. Koja glupost!! Takvog shita ima samo kod nas!!

    Odgovori

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s