Drugo lice planine

Drugo lice planine (Rockface)

Drama o životima i ljubavima tima gorske službe spašavanja na obroncima škotskih planina.

Drugo lice planine
Drugo lice planine – nova serija u 6 epizoda od 18. kolovoza u 10:55 sati na Novoj TV

Ovo je drama o životima i ljubavima tima gorske službe spašavanja na obroncima veličanstvene škotske planine Nevis. Upoznat ćemo priče hrabrih ljudi koji riskiraju svoje živote kako bi spasili druge u opasnostima koje vrebaju na planini. Okupila ih je velika strast prema divljini i posvećenost spašavanju ljudskih života, i to sve bez plaće istovremeno radeći i svoje ostale poslove.

Radnja serije odvija se u imaginarnom škotskom gradiću Glentannochu. Snažan i odlučan Gordon Urquhart (Clive Russell) vođa je tima, njegov zamjenik je Douglas (Brendan Coyle), tu je lijepa i lojalna Annie (Zoe Eeles), te sjajan i zgodan penjač Jamie (Rupert Evans). Predani volonteri Glentannoch Mountain spasilačkog tima žive na rubu, uvijek u opasnosti, a sve kako bi spasili živote i spriječili katastrofu.

Ovijene u maglu, odmah ispod svježeg plavog prostranog neba protežu se veličanstveni obronci planine Nevis koji svakome tko im se približi oduzimaju dah. No zadivljujuća ljepota ove planine može imati okrutno srce – baš kao što su to mnogi tragično imali priliku otkriti. Kada policijska stanica Glentannoch zaprimi hitini poziv koji zahtjeva odlazak na planinu, prva osoba koju se kontaktira je Gordon Urquhart, voditelj Glentannoch Mountain spasilačkog tima.

Drugo lice planine 2

Gordon Urquhart (Clive Russell) je u svojim pedesetim godinama, snažan, brižan, odlučan i prava očinska figura ovog tima. Sretno je oženjen s Alice (Barbara Rafferty) s kojom ima 19-godišnju kćer Kirsty. Gordon će nakon pristiglog poziva upomoć plan spašavanja raspraviti s Douglasom McLanaghanom (Brendan Coyle), Douglas je Gordonov zamjenik i veliki prijatelj, te odlučni neženja koji ima veliki utjecaj u zajednici, a radi u tvornici papira. Nakon što procijene nastalu situaciju Gordon i Douglas odlučuju kako se operacija treba izvesti te koga će sve pozvati da im se pridruži u akciji spašavanja. Oko njih je još šest ostalih glavnih spasioca. Annie (Zoë Eeles), lijepa i hrabra učiteljica koja je udana za Petera Craiga (Jamie Sives), policajca koji je brižan i pristojan te voli planinu i svoj život.

Ben Craig (Cal MacAninch) je Peterov brat i čovjek neoborivog integriteta koji će savladati i najzahtjevnije zadatke. Ben je perfekcionist koji je stroži prema sebi nego prema ikome drugome. Ben je planinarski vodič i trener tima.

Jamie Doughan (Rupert Evans), zgodan i karizmatičan te jedan od najboljih penjača koji inače za život zarađuje pranjem suđa, i to sve kako bi samo što više vremena mogao provoditi na planini i posvetiti se svojoj drugoj strasti – ženama.

Mike Bayliss (Richard Graham), Jamiejev je najbolji prijatelj, vlasnik trgovine sportske opreme. Mike je simpatičan, ljubazan, u konstantnoj potrazi za ženom koja će mu pružiti ljubav kakvu misli da zaslužuje.

Caroline Morrison (Melanie Gutteridge). Prekrasna novakinja službe za spašavanje. Nestrpljivo se želi čim prije svima dokazati, a posebno Benu te pokazati kako svoje mjesto u timu nije dobila zahvaljujući svojem bogatom ocu. Inače Caroline radi kao fizioterapeutkinja u lokalnoj bolnici.

Spašavanja se odvijaju pod direktivom policijske postaje, odnosno narednika Dannyja Tunicka (Kenneth Bryans), ambicioznog policajca koji je ponosan na posao koji obavlja. Tu je i koordinatorica civila Betty Farinelli (Louise Goodall), iznimno sposobna, voljena i cijenjena od strane cijelog tima.

Kad se ozlijeđeni evakuiraju s planine, oni obično završe u bolnici gdje ih pod vodstvom kirurginje Jane Chamberlain (Jan Harvey) preuzima tim medicinskog osoblja.

Jedna misao o “Drugo lice planine (Rockface)”

  1. Wow that was strange. I just wrote an very long comment but after I clicked submit
    my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing
    all that over again. Regardless, just wanted to say fantastic blog!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.