Sestra Jackie s02

Sestra Jackie – druga sezona

Crna komedija “Nurse Jackie”, istodobno pomalo pokvarena, tužna i smiješna, vraća se s novih 12 epizoda druge sezone.

Sestra Jackie s02
Sestra Jackie – druga sezona, četvrtkom od 6. rujna u 22:45 na HTV2

Svaki dan je pitanje života i smrti u užurbanoj njujorškoj bolnici, ali za sestru Jackie to je najlakši dio. Između kroničnih bolova u leđima koji neće popustiti i privatnog života na stalnom rubu kolapsa, samo je jedan korak dijeli do potpune katastrofe.

Prošlo je nekoliko mjeseci od suočavanja s Eddiejem na kraju prve sezone i Jackie je na plaži s obitelji. Prekinula je kontakt s Eddiejem i čvrsto odlučila više se posvetiti obitelji. U bolnici Jackie prebacuje krivnju zbog manjka narkotika. Odbija financijsku pomoć dr. O’Hare i trpi bolničara Sama i njegovu novostečenu trezvenost. Uvrijeđeni dr. Cooper uloži službenu pritužbu protiv Jackie kod gđe Akalitus dok se ona bori s osiguravajućim društvom koje gluhoj ženi ne želi isplatiti odštetu za ozljedu glave. Eddie se predozira kako bi privukao Jackienu pozornost i dovezu ga u bolnicu.

Podsjetimo: Edie Falco glumi Jackie Payton, svojeglavu i genijalnu medicinsku sestru s brojnim manama koja radi na odjelu hitne pomoći u kompliciranom i mahnitom okruženju newyorške gradske bolnice. Jackie, posrnula katolikinja ovisna o narkoticima bez kojih ne bi mogla funkcionirati, održava ravnotežu u bolnici svojim jedinstvenim načinom ophođenja s pacijentima i osobnim smislom za pravdu u svijetu medicine. Svakodnevno žonglira s pacijentima, liječnicima i kolegicama medicinskim sestrama, pa i vlastitim grijesima. Njezina požrtvovna predanost poslu i obitelji u sukobu su s teškim odlukama s kojima se suočava iz sata u sat, što izaziva brojne moralne i etičke neprilike koje nekako mora riješiti.

Nurse Jackie

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.