Ashley Colburn

Čudesna Hrvatska (Wonders of Croatia)

Svaki se putnik nada otkriti tajne i živjeti poput mještana, a u Hrvatskoj će se doista tako i osjećati.

Ashley Colburn
Čudesna Hrvatska – dokumentarno-putopisna serija od 28. kolovoza u 18:30 na HTV1

U seriji “Wonders of Croatia” Ashley Colburn putuje zemljom koju Amerikanci tek trebaju otkriti. Zemlja koja dijeli Jadransko more s Italijom prepuna je netaknute prirode i sadržaja koji će prožeti doživljajima svakog putnika. Bistro, tirkizno more, 1246 otoka, vinske ceste, prirodna čuda i slasna jela – utažit će svačiju glad. Hrvatska je podijeljena u sedam regija, a svaka se odlikuje različitom kuhinjom, tradicijom, krajolikom i posebnostima. Ashley putem susreće Hrvate koji joj govore o svojoj zemlji, patnjama i zašto je Hrvatska za njih jedina domovina. Samo je godinu dana dijeli od ulaska u Europsku uniju i zahvaljujući predanim nastojanjima postala je pravo čudo.

Svaku regiju nešto povezuje sa Sjedinjenim Državama i ostatkom svijeta. Kamen korišten u gradnji Bijele kuće potječe iz Hrvatske. Ona je domovina kravate i prepuna je priča koje vrijedi otkriti.

Gledatelji će upoznati najljepšu zemlju svijeta i doživjeti pustolovinu.

Autorica serije Ashley Colburn rodom je iz Kalifornije, a kad ne putuje po svijetu, obilazeći mondene destinacije, San Diego smatra svojim domom. Nakon što je na državnom Sveučilištu u Coloradu diplomirala novinarstvo i španjolski, godine 2009. postaje voditeljica i producentica na Wealth TV-u. Za svoj prvi putopisni serijal WOW Croatia 2010. nagrađena je Zlatnom penkalom i nagradom Emmy. Ponukana uspjehom serije o Hrvatskoj, Ashley je osmislila putopisnu seriju TAKEOFF with Ashley Colburn, koja je premijerno prikazana 2010. na Wealth TV-u i zahvaljujući kojoj je proputovala 25 zemalja na 6 kontinenata.

Ashley je u međuvremenu osnovala vlastitu producentsku kuću, a od rujna do prosinca 2011. radila je na seriji Wonders of Croatia, putopisu u sedam nastavaka koji otkriva turističke regije Hrvatske. Ta se serija ove godine prikazuje u svijetu.

1. epizoda: Istra (28.8.2012.)
Istra je predstavljena kroz gastronomsko iskustvo, lov na tartufe, kušanje vina, ali i Eufrazijevom bazilikom u Poreču, koja je pod zaštitom UNESCO-a.

2. epizoda: Šibenik-Zadar (29.8.2012.)
Ashley Colburn otkriva u čemu je tajna paškog sira, a posjetit će i najstariji kraljevski grad Nin, čak dva nacionalna parka, Krku i Kornate, te nas povesti na utrku magaraca.

3. epizoda: Zagreb/središnja Hrvatska (30.8.2012.)
U ovoj epizodi Ashley Colburn dolazi u ponosni glavni grad, Zagreb; otkriva kako je nastala kravata; odlazi u Nacionalni park Plitvička jezera te dvorac Trakošćan.

4. epizoda: Split (31.8.2012.)
U Splitu je Dioklecijanova palača, nogometni klub Hajduk, a zatim idemo u Trogir, pa na Hvar i Brač. Ashley Colburn otkriva odakle je kamen koji je korišten u gradnji Bijele kuće.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.