Okus krvi S05

Okus krvi – peta sezona

“Okus krvi” miješa ljubav, napetost, misterij i humor te govori o Sookie, živahnoj konobarici s telepatskim sposobnostima, koju neodoljivo privlači vampir Bill.

Okus krvi S05
Okus krvi – peta sezona, od 14. rujna petkom u 22 sata na HBO Hrvatska

Peta sezona “Okusa krvi”, HBO-ove seksi, strašne i ludo zabavne dramske serije Oscarom i Emmyjem nagrađenog Alana Balla (“Dva metra pod zemljom”) koja se temelji na romanima o Sookie Stackhouse autorice Charlaine Harris. Osim omiljenih likova, konobarice Sookie Stackhouse, njezinih udvarača vampira Billa Comptona i Erica Northmana, prijateljice Tare, šefa Sama, razvratnog brata Jasona, vidovite Lafayette i tinejdžerice vampirice Jessice, peta sezona uvodi i nove likove s onoga svijeta. Tu je vampirski čuvar Roman, predsjednik Vampirskog vijeća koji želi suživot vampira i ljudi, vampirski fanatik Salome koja želi stvoriti svijet prema vampirskoj slici, Nora, koja ima isto podrijetlo kao i Eric, vukodlaci J. D. i Martha koji žele da Alcide preuzme mjesto vođe čopora te mnogi drugi.

Miješajući romansu, napetost, misterij i humor, peta sezona “Okusa krvi” prikazuje bitku između Vampirskog vijeća i vampira fundamentalista, političku igru čiji će ishod odrediti Sookienu sudbinu.

Epizoda 1: Očajne zbog spoznaje da bi je mogle zauvijek izgubiti, Sookie i Lafayette ne znaju što da učine s Tarom. U međuvremenu, Bill i Eric čiste svoj nered te ih posjećuje Vampirsko vijeće, među kojima i Nora, žena iz Ericove prošlosti. U potrazi za nestalim Marcusom, Alcideov čopor slijedi Sama. Billa nema i Jessica uživa u slobodi tulumareći s klincima s koledža. Jasona posjećuje nedavno obraćeni svećenik Steve Newlin. Terryjev problem s PTSP-om dodatno pojačava suborac iz rata u Iraku, Patrick. Alcide upozorava Sookie na Russella Edgingtona koji se nedavno ponovno pojavio.

Epizoda 2: Tara se pojavljuje u Bon Tempsu. U sjedištu Vampirskog vijeća u New Orleansu Bill i Eric susreću Salome i upoznaju se s tehnikama ispitivanja. Pam se prisjeća svoga ljudskog života u kojem je bila madam u bordelu u San Franciscu i prvog susreta s Ericom. Vukodlaci J. D. i Rikki odaju počast Marcusu, no Alcide odbija sudjelovati u tome ili preuzeti njegovo mjesto vođe. Sam i Luna svađaju se nakon što se pojavi Martha Bozeman i poželi vidjeti svoju unuku. Bojeći se Russellova povratka, Sookie nabavlja sigurnosni sustav, a Arlene pokušava shvatiti što je uzrok Terryjevu ponašanju. Steve Newlin ima ponudu za Jessicu, a Jason osjeća posljedice života ženskara.

Epizoda 3: Bill i Eric mijenjaju svoje živote na Vampirskom vijeću. Salome i Roman određuju Stevea Newlina da bude prijatelj vampira uoči Russellova povratka. Nakon što Tara nestane u noći, Sookie odlazi u „Fangtasiju“ i traži pomoć od Pam koju još muče uspomene na Erica i neobična ubojstva u bordelu. Andyjevo ljubakanje s Holly uskoro će mu se osvetiti kad ga posjete Gordon i Barbara Pelt koji traže Debbie. Jason susreće srednjoškolskog profesora, no taj susret donosi nove konflikte.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.