Novi horizonti na HRT-u: predstavljena jesenska shema

Dana 3. rujna na prezentaciji pod nazivom – Novi horizonti na HRT-u je predstavljena jesenska shema i nova vizija HRT-a kao javnog medija.

Na prezentaciji su bili v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Domagoj Novokmet, v.d. ravnateljice HTV-a Mirjana Rakić, v.d. ravnatelja Hrvatskog radija Dario Špelić, zaposlenici, novinari i urednici HRT-a te novinari drugih medija.

– “Osnovna karakteristika nove jesenske sheme je povratak javnih sadržaja. HRT će staviti naglasak na javnu funkciju i emitirati ono najbolje što ima od javnog segmenta u prime timeu i koncentrirati se na sadržaje koje komercijalni mediji nemaju” — istaknuo je osnovne značajke jesenske sheme Dean Šoša.

Pritom Šoša je dodao kako će nova shema biti vrlo čvrsta te kako žele da gledatelji točno znaju u koje vrijeme i na kojem programu mogu pronaći željene sadržaje. Inzistiranje na javnim sadržajima i njihovo stavljanje u prime time ne znači da neće biti i omiljenih HTV-ovih zabavnih sadržaja. Najavio je novosti u programu; 7. sezonu već dobro poznatog “Plesa sa zvijezdama”, popularnog formata “Pjevaj moju pjesmu” te glazbenog spektakla “Do posljednjeg zbora”.

Najavljen je i zabavni game show “Volim Hrvatsku” koji se snima po licenciji formata I love my country, a koji se emitira u više od trideset zemalja diljem svijeta. Na ekrane HTV-a stiže i peta sezona domaće humoristične serije “Stipe u gostima”, novi sitcom “Nedjeljom ujutro, subotom navečer”, više kvalitetnijih filmova te mnogo domaćih dokumentaraca i serija.

Dean Šoša za nekoliko tjedana najavio je i početak emitiranja novog programa HRT-a 3 čija je misija ponuditi se kao mjesto interakcije kulturno-umjetničkog i znanstvenog života i najšire javnosti.

– “U Informativnom programu možemo očekivati nove pristupe, nove formate i već dobro poznata lica. Ono od čega u novoj shemi nećemo odstupati – javni sadržaji idu ponovno u prime time” — najavila je v.d. urednice Informativnog programa Sanja Mikleušević-Pavić.

Najavila je kako od 3. rujna u 19 sati na Prvom programu kreće nova informativna emisija “Tema dana” urednika i voditelja Danka Družijanića te nova urednička pojačanja u Dnevniku. Središnju informativnu emisiju 3. rujna vodit će Zoran Šprajc, a uz njega tijekom tjedna izmjenjivat će se Branko Nađvinski i Goran Brozović.

Od srijede 5. rujna u 21:35 na Prvom programu kreće novi vanjskopolitički magazin “Horizonti” urednika i voditelja Ivane Dragičević i Dragana Nikolića, kreće unutarnjopolitički magazin “Spektar” urednika i voditelja Petra Štefanića, late night show urednice i voditeljice Elizabete Gojan “Damin gambit”, talk show Mislava Togonala “Nulta točka” te emisija “Paravan” Roberta Tomića Zubera i Tine Šimurine.

Svi su bili složni u ocjeni kako ovo nije samo predstavljanje jesenske sheme 2012. nego kako su to i temelji programa javne radio-televizije ispod kojih se neće ići niti ubuduće. (HRT.hr)

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.