Rene Bakalović

Okusi Hrvatske

Poznati gastronomad Rene Bakalović i voditeljica Mia Kovačić upuštaju se u avanturu svog života, sjedajući u kombi i putujući kroz Hrvatsku.

Okusi Hrvatske
Okusi Hrvatske – putopisni-enogastro show od 15. rujna na Novoj TV

Rene Miju upoznaje s ljepotama Hrvatske, njenom gastro i eno ponudom. Naime, Mia je više obišla cijeli svijet, nego Hrvatsku i Rene će joj pomoći u naumu da to promijeni.

Na željenim lokacijama diljem Istre, Kvarnera, Dalmacije i kontinentalne Hrvatske, naš zabavan voditeljski par očekuju zanimljivi domaćini koji će ih upoznati s krajem i specifičnim jelima i vinima koja se vežu uz kraj u kojem se nalaze.

U prvim emisijama Okusa Hrvatske putujemo Istrom i Kvarnerom, mjestima gdje osjetne pupoljke može zagolicati nesvakidašnji fast food. Ukoliko nekoga to ne zadovoljava, tradicionalnoj morskoj „spizi“ pripremljenoj na internacionalan način neće moći odoljeti. Upoznajemo se sa šefom kuhinje koji svojim svjetskim iskustvom i znanjem dodatno „začinjava“ dnevni jelovnik svog restorana. Kroz opuštena druženja i razgovore vidjet ćemo kako se marenda u liburnijskom dijelu Hrvatske, sjeda li bolje hrana nakon dobre partije briškule i trešete, kakve su razlike između dalmatinskog i istarskog pršuta te što su to „pasti“ i na koji bi se način mogli upotrijebiti. Okusi Hrvatske otkrit će nam i snalazi li se Mia u kuhinji prilikom pripreme specijaliteta jednako dobro kao i tijekom njihovog konzumiranja te koja nam je specifičnost donijela Guinnessov rekord i još mnoštvo iznenađenja koja nam nudi ovaj dio Hrvatske. Šarm Voloskog, Opatije i Motovuna svojim će receptima upotpuniti tamošnji kuhari, a bit će zanimljivo pogledati jesu li Mia i Rene u motovunskoj šumi pronašli živa bića koja nisu ni životinje ni biljke te koliko su uživali u obroku s namirnicama netom ubranima u domaćem vrtu.

Mia Kovačić
Mia Kovačić voditeljica je showa Okusi Hrvatske | Foto: Petar Varat

Mia i Rene će istražiti istarsku floru i faunu kroz velike i male sustave proizvodnje. Osim kuharskih delicija koje svakodnevno krase tanjure stanovnika Istre, u emisiji će se istražiti izrada i nastajanje hrvatskih proizvoda koji svojom kvalitetom i posebnošću zauzimaju visoko mjesto na svjetskom tržištu te upravo na taj način dokazuju da Hrvatska u nekim aspektima proizvodnje ne samo da prati svjetsko tržište, nego i prednjači pred njim. U posjetu istarskim vinogradima i maslinicima te njihovim domaćinima, Mia i Rene će naučiti kako se pravilno kuša maslinovo ulje, saznat će treba li ulje biti žuto ili zeleno, odakle pridjev „ekstra djevičansko“ i još štošta o maslinarstvu i maslini. Kako bi potvrdili istinitost stare izreke da je „trs ljubavnica, a maslina majka“, nije im preostalo ništa drugo nego da istraže uzgoj grožđa i proizvodnju vrhunskog vina. Gledatelji će moći zaviriti i u najveći istarski vinograd te od vrsnog enologa saznati kako se buteljiraju vina, u čemu je tajna festigie i što je to posebno u vinima iz vinskih amfora starih oko 7000 godina. Jedna od posebnosti Hrvatske je i interakcija domaćeg dizajna i turizma ujedinjenih u poznatom rovinjskom hotelu.

Rene Bakalović
Rene Bakalović, prvi hrvatski gastronomad domaćin je showa Okusi Hrvatske

2 misli o “Okusi Hrvatske”

  1. MIA JE UKRAS EMISIJE I NEMA POJMA O KUHARSTVU I POVIJESTI HRVATSKE A KAMOLI O VINU I KUHINJI…..A BAKALOVIĆ KODA JE NAPAMET NAUČIO …….I SERE GLUPOSTI….

  2. potrošeno vrijeme i novac za dvojac koji sami sebe promoviraju……treba se ugledati u gospodina Veljka i njegov serijal Jelovnici izgubljenog vremena pa se ugledati na taj serijal i nešto slično snimiti…..ja mislim da je trebalo pozvati jednog šefa kuhinje i gospodina VELJKA BARBERIA E TO BI BIO PUN POGODAK……

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.