Ruža vjetrova – druga sezona

Nova sezona “Ruže vjetrova” donosi strasti, opsesije, ljubavnu priču i sudbinu Marije i Šimuna, ljubavnog para kojem će tajne, prošlost, zli ljudi, te velika iskušenja stati na putu istinskoj ljubavi.

Ruža vjetrova s02
Ruža vjetrova – 2. sezona u 165 epizoda od 10. rujna u 21:00 sat na RTL-u

Produkcijska kuća Fremantle media u suradnji s RTL Televizijom već mjesecima vrijedno radi na snimanjima nove sezone “Ruže vjetrova”. U živote najdražih obitelji vratit će se šest mjeseci kasnije i to nekom sasvim novom pričom, ali i posve novim likovima. Obitelji Odak i Matošić već su svima dobro poznati, te ćemo njihovu priču nastaviti pratiti i u drugoj sezoni. Odaci će u bitci za povratak obiteljskog ugleda i novca biti ugroženi prijetnjama izvana, ali i unutarnjim borbama članova obitelji za ljubav, naklonost i premoć. Matošićkama će novi početak u novom okruženju donijeti više od očekivanog mirnog seoskog života – nove ljubavi, razočarenja, ali i rastanke s najmilijima.

Nakon Markove (Matko Knešaurek) smrti, Ines (Anja Alač) se odlučuje povući u osamu i započeti novi život. Odlazi sa Suzanom (Branka Pujić) i Sarom (Petra Cicvarić) na selo nadomak Splita. U tu kuću su Ines, Sara i Srđan odlazili kao djeca, pa ih to mjesto podsjeća na bezbrižno djetinjstvo. Ines se pokušava usredotočiti na dijete i dati mu najbolje od sebe. Stipina (Stojan Matavulj) desna ruka u stvaranju poslovnog carstva Odak, Seke (Nives Ivanković), bavi se svime i svačime da bi povratila obiteljski novac. Nives je čitavu mladost prošla daleko od muškaraca, imajući jedan jedini cilj – da sebe izgradi kao uspješnu poduzetnicu, prvu ženu grada Splita. No s Petrovim (Slavko Sobin) dolaskom u istom se trenutku suočava s potisnutom ranom da je njen sin plod silovanja. Nives zataškava istinu o Petru dokle god može. U isto vrijeme postaje zaslijepljena Petrom i želi pod svaku cijenu da ona i Petar razvijaju odnos majke i sina.

Šimun Bartulović (Zoran Pajić) & Marija Mrčela (Marina Fernandez) novi su ljubavni par

Okosnica nove sezone je ljubavna priča i sudbina dvoje mladih kojima će tajne, prošlosti, zli ljudi i velika iskušenja stajati na putu prema istinskoj sreći.

Djevojka je Marija Mrčela (Marina Fernandez), heroina koja odglumi svoju smrt kako bi pobjegla od nasilnog muža, a mladić je Šimun Bartulović (Zoran Pajić), seoski čovjek, jednostavnog i čvrstog karaktera. Nova sezona započinje Marijinim bijegom od nasilnog supruga, Ranka (Miraj Grbić). Nakon skoka s Rankove jahte, struja je odnese na nepoznatu plažu gdje je pronalazi i spašava Šimun. Njihov susret ostaje duboko urezan u njihovim mislima i srcima. Hoće li im sudbina dozvoliti ponovni susret, te mogu li prebroditi sve prepreke na putu koji ih spaja?

Obitelj Matošić
Obitelj Matošić: Suzana (Branka Pujić), Ines (Anja Alač) i Sara (Petra Cicvarić)

Poznata glumačka imena su nova pojačanja u drugoj sezoni “Ruže vjetrova”. Tako Dolores Lambaša glumi fatalnu odvjetnicu Tamaru, najbolju u Hrvatskoj, koja poslovno surađuje sa Rankom. Miraj Grbić je utjelovio beskrupuloznog lažljivca Ranka koji će u novoj sezoni sijati strah u kosti svim likovima, ali i gledateljima. Dok je Žarko Radić Krsto Bartulović, otac novog glavnog lika Šimuna.

Osim promjena na scenariju na kojem su radili kreativni timovi Fremantle media i RTL Televizije, lokacije snimanja su se također promijenile. Tako je u Splitski studio, na 900 metara kvadratnih, smješteno čak 7 setova – kuća Matošića, kuća Odakovih, kuća Bartulovića, Milin stan, koktel bar, kaleta i ured. Na vanjskim lokacijama su se smjestile kuća Odakovih, Matošića i obitelji Bartulović. Idejno rješenje za nove studijske setove u drugoj sezoni “Ruže vjetrova”, dala je Branka Juras, dok je za set dressing odgovorna Helena Manenica. Naglasak tijekom snimanja stavljen je i na grad Split, ali i okolicu. Produkcija broji 85 ljudi, dok u stvaranju jedne epizode dnevno sudjeluje preko 120 ljudi.

Prvu epizodu druge sezone “Ruže vjetrova” RTL Televizija će emitirati u ponedjeljak, 10. rujna 2012. godine. Može li more odnijeti baš sve ružne uspomene ili će ti duhovi prošlosti biti otjerani novom sudbonosnom ljubavi?

RV Ante Jelena i Petar
Ante Odak (Roko Glavina), Jelena Čulo (Karmen S. Lovrić) i Petar Vranović-Odak (Slavko Sobin)

3 misli o “Ruža vjetrova – druga sezona”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.