Dr. House

Dr. House – osma sezona

HTV premijerno prikazuje završnu, osmu sezonu “Dr. Housea”, inovativne medicinske serije u kojoj je zlikovac bolest, a junak kontroverzni liječnik koji ne poštuje ništa i nikoga te nikomu ne vjeruje, a najmanje svojim pacijentima.

Dr. House
Dr. House – osma sezona od 24. rujna ponedjeljkom i utorkom u 22:10 sati na HTV2

Osma sezone započinje godinu dana nakon što se House autom uvezao u Cuddynu dnevnu sobu na kraju sedme sezone i House je na odsluženju zatvorske kazne. Kad hitan zdravstveni slučaj ranije okonča njegovu kaznu, on brzo otkrije da su se promijenili situacija i hijerarhija na Odjelu za dijagnostiku bolnice Princeton Plainsboro, koji je prije vodio. Poslije nekonvencionalnog povratka prisiljen se podčiniti neočekivanom novom zapovjednom lancu i nositi se s kadrovskim promjenama u timu.

Prošla je godina dana otkad se House autom zabio u Cuddynu kuću i House vrijeme provodi iza rešetaka u zatvoru u istočnom New Jerseyju pod pomnim nadzorom upravitelja zatvora. Kad mu neprijateljski raspoložen vođa zatvorske bande ozbiljno zaprijeti, House zatraži pomoć jednog zatvorenika. Ali kad neobični zdravstveni simptomi drugog zatvorenika izazovu njegovu znatiželju, House mora smisliti kreativno liječenje pacijenta u okviru zatvorskih pravila. House upozna dr. Jessicu Adams, mladu, inteligentnu doktoricu iz klinike, punu entuzijazma, ali kad je pred njima kontroverzna prilika da dijagnosticiraju bolest koja pacijentu ugrožava život, pred Jessicom Adams je odluka: hoće li vjerovati Houseu i ugroziti karijeru ili poštivati pravila.

Podsjećamo: Dr. Gregory House (Hugh Laurie) ne zna se ponašati s pacijentima i živi s konstantnim fizičkim bolovima, štapom ističe svoju žestinu i brutalnu iskrenost. Njegovo ponašanje često graniči s antisocijalnim, ali House je briljantan dijagnostičar, kojega zbog nekonvencionalnog razmišljanja i nepogrešivog instinkta veoma poštuju. Specijalist za zarazne bolesti, uživa rješavati medicinske zagonetke da bi spašavao živote.

House vodi elitni tim stručnjaka koji mu pomažu da riješi dijagnostičke zagonetke. U timu su neurolog dr. Eric Foreman (Omar Epps), plastični kirurg dr. Chris Taub (Peter Jacobson), kirurg dr. Robert Chase (Jesse Spencer), liječnica iz zatvorske klinike dr. Jessica Adams (Odette Annable) i dr. Chi Park (Charlyne Yi). House ima pouzdanika i dobroga prijatelja specijalista za onkologiju dr. Jamesa Wilsona (Robert Sean Leonard).

Sadržaj epizoda 8. sezone

Dr. House S08

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.