Mija i Rene E02

Mia i Rene izgubili se u maslinama

Novi nastavak Okusa Hrvatske donosi nove gastronomske avanture gurmanskog dvojca koji je ovog puta odlučio istražiti istarsku floru i faunu kroz velike i male sustave proizvodnje.

Mija i Rene E02
Okusi Hrvatske – 2. emisija na rasporedu je 22. rujna u 16.25 sati na Novoj TV

Osim kuharskih delicija koje svakodnevno krase tanjure stanovnika Istre, u ovoj emisiji Mia i Rene istražuju izradu i nastajanje hrvatskih proizvoda koji svojom kvalitetom i posebnošću zauzimaju visoko mjesto na svjetskom tržištu te upravo na taj način dokazuju da Hrvatska u nekim aspektima proizvodnje ne samo da prati svjetsko tržište, nego i prednjači.

U posjetu istarskim vinogradima i maslinicima te njihovim domaćinima, Mia i Rene će naučiti kako se pravilno kuša maslinovo ulje, saznat će treba li ulje biti žuto ili zeleno, odakle naziv “ekstra djevičansko” i još štošta o maslinarstvu i maslini. Kako bi potvrdili istinitost stare izreke da je “trs ljubavnica, a maslina majka”, nije im preostalo ništa drugo nego da istraže uzgoj grožđa i proizvodnju vrhunskog vina.

Gledatelji će moći zaviriti i u najveći istarski vinograd te od vrsnog enologa saznati kako se buteljiraju vina, u čemu je tajna festigie i što je to posebno u vinima iz vinskih amfora starih oko 7000 godina. Jedna od posebnosti Hrvatske je i interakcija domaćeg dizajna i turizma ujedinjenih u poznatom rovinjskom hotelu. Svaki detalj hotela djelo je hrvatskih dizajnera, a gastronomske delicije u ponudi specijaliteti su glavne kuharice Priske Thuring.

Kako izgleda kad se umak služi u epruvetama, a po svom tanjuru možete i crtati hranom? Uz onu tradicionalnu, vidjet ćemo i suvremenu hrvatsku kuhinju očima ove Švicarke koja je Reneu i Miji pripremila “savršenu večeru” i pritom im objasnila svoj koncept hrane – mogućnost interaktivnog jedenja sa svih pet osjetila.

Što je najviše dojmilo Miju Kovačić u gurmanskoj Istri pročitajte na Zadovoljna.hr.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.