Boardwalk Empire

Carstvo poroka (Boardwalk Empire)

Radnja se odvija u Atlantic Cityju, 1920. godine, kad je prodaja alkohola bila nezakonita, a odmetnici su bili poput kraljeva.

Carstvo poroka
Carstvo poroka – nova serija od 5. listopada petkom u 21:45h na HTV1

Djelo scenarista i dobitnika Emmyja, Terencea Wintera (The Sopranos) i redatelja te dobitnika Oscara Martina Scorsesea (The Departed), “Carstvo poroka” prikazuje život i vrijeme u kojem je živio Enoch “Nucky” Thompson (Steve Buscemi). On je bio poput cara u Atlantic Cityju u vrijeme kad je prohibicija potakla porast organiziranog kriminala u Americi. Ujedno političar i gangster, Nucky i njegovi suradnici – uključujući mladog i ambicioznog veterana Prvoga svjetskog rata Jimmyja Darmodyja (Michael Pitt) – vladali su tijekom ere u kojoj je ilegalna prodaja alkohola nudila prilike za unosnu zaradu, kako proizvođačima, tako i distributerima alkohola. Zbog svog položaja na obali oceana, Atlantic City je bio važno središte djelovanja krijumčara alkohola među kojima su bili i Arnold Rothstein, Lucky Luciano i Al Capone, a Nucky je poslovao sa svima njima.

Dijelom inspiriran knjigom Nelsona Johnsona, “Carstvo poroka” se usredotočuje na uži krug tog kralja podzemlja, njegov utjecaj na zakulisnu politiku, nemilosrdnu borbu za vlast, stalne okršaje s policijom i njegov nezasitan apetit za ženama, novcem i moći.

Serija je osvojila 2 Zlatna globusa (Steve Buscemi i Kelly MacDonald) 2011., zatim iste godine 8 Emmyja, ukupno tridesetak različitih nagrada i pedesetak nominacija.

Pred nama je 12 uzbudljivih epizoda prve sezone.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.