CSI 10

CSI – deseta sezona

Prvo i originalno izdanje kriminalistične drame o rješavanju zločina forenzičnim procedurama nesumnjivo je redefiniralo žanr.

CSI 10
CSI: jubilarna sezona popularne forenzičarske serije četvrtkom od 11.10. u 22 sata na RTL TV

Od premijere na CBS-u 6. rujna 2000. godine, u svojih dvanaest godina na malim ekranima širom svijeta, CSI se ustoličio kao najuspješnija kriminalistična serija. Najveću snagu i impuls seriji daje ogroman broj obožavatelja koji iz godine u godinu vjerno prati slučajeve svog omiljenog tima iz Las Vegasa. U 9. sezoni, slavni holivudski glumac Laurence Fishburne preuzeo je glavnu ulogu u seriji i zamijenio Williama Petersena tj. Gilla Grissoma.

Nova, 10. sezona, premijerno na RTL Televiziji kreće u četvrtak, 11. listopada u 22 sata. I dalje na čelu tima pratimo dr. Langstona, a serija počinje spektakularno u laboratoriju u kojem se za vrijeme autopsije događa otmica. Pomoću specijalnih efekata koji su gotovo uvijek rezervirani za velike filmske naslove, slow motion tehnologijom nova sezona prikazat će se u velikom stilu. Početak sezone svjedočit će i povratku Sare Sidel (Jorja Fox), koja nas je napustila kad je otišla u novi život s Grissomom. I dok njen bračni drug Grissom ostaje predavati u Europi, Sara se privremeno vraća CSI timu kao specijalna gošća. Sam povratak Sare Sidle obilježit će sezonu već u početku, kada udružena s Nickom Stokesom (George Eads) progoni i otvara paljbu na otmičare. U novoj sezoni dr. Langston (Laurence Fishburne) će pokazati svoju agresivniju stranu i temperament pa ćemo ga čak moći vidjeti kako istočnjačkim borilačkim vještinama svladava suparnike. S druge strane, Catherine Willows (Marg Helgenberger) otkrit će svoju ranjiviju stranu, a Nick Stokes prerasta u iskusnog forenzičara i postaje njena desna ruka. Kroz sezonu CSI tim progoni serijskog ubojicu kojeg tim naziva dr. Jeykilom jer svoje žrtve profesionalno i znalački secira. U novoj sezoni, točnije 7. epizodi, imat ćemo priliku pogledati i treći, zadnji dio crossover odiseje, u kojoj dr. Livingston nakon posjeta CSI-ju u Miamiju tj. Horatiu Caineu te Macu Tayloru u New Yorku, slučaj završava u Las Vegasu kada ćemo više doznati o krijumčarenju djevojaka koje su prisiljene na prostituciju.

Kao i prošlih sezona, vrsni izbor glumaca, odlično napisani scenariji i misteriozne priče, ponekad uz dozu humora, uz dušu i srce serije – producenticu i autoricu Carol Mendelsohn, garancija i tajna su ove dugovječne serije, koja niti nakon dvanaest godina ne prestaje oduševljavati obožavatelje i privlačiti nove gledatelje.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.