Smrtonosnih 60 (Deadly 60)

05.10.2012

Dokumentarci


Putujući preko šest kontinenata – kroz šume, pustinje, močvare, mora, Steve Backshall je u potrazi za 60 smrtonosnih životinja.

Smrtonosnih 60

Dokumentarna serija od 13. listopada subotom u 17:15 na RTL Televiziji

Putujući preko šest kontinenata – kroz šume, pustinje, močvare, mora, Steve Backshall je u potrazi za 60 smrtonosnih životinja. Svaka epizoda donosi priču o nekoliko opasnih životinja koje je Steve locirao u njihovom prirodnom staništu. Čak i one koje su nam se do sada činile bezopasnima, mogu biti smrtonosne, ali jednako tako i fascinantne. Doznajemo što ih čini toliko opasnima i kako njihovo predatorsko ponašanje utječe na ekosistem, no naučit ćemo i mnoštvo zanimljivih detalja o svijetu oko nas. Jeste li znali da vodenkonj ubije više osoba od bilo koje druge životinje u Južnoj Africi? Bez obzira na svoje kratke noge i krupno tijelo, on može bez problema pretrčati čovjeka. Jeste li znali da je sipa jedna od najinteligentnijih vrsta u porodici beskičmenjaka? Sipa ima tri srca te može mijenjati boju, što nije samo način kamuflaže i približavanja plijenu, već i komuniciranja. Od malih predatora kao što su pauci, do velikih poput krokodila i morskih pasa, Steveovo putovanje i avanture Južnom Afrikom, Australijom, Indijom, Malezijom, Europom i Sjevernom i Južnom Amerikom pokazat će nam kakve sve opasnosti i ljepote krije životinjski svijet.

Svaka epizoda donosi priču o nekoliko opasnih životinja koje je Steve locirao u njihovom prirodnom staništu. Čak i one koje su nam se do sada činile bezopasnima, mogu biti smrtonosne, ali jednako tako i fascinantne. Doznajemo što ih čini toliko opasnima i kako njihovo predatorsko ponašanje utječe na ekosistem, no naučit ćemo i mnoštvo zanimljivih detalja o svijetu oko nas. Jeste li znali da vodenkonj ubije više osoba od bilo koje druge životinje u Južnoj Africi? Bez obzira na svoje kratke noge i krupno tijelo, on može bez problema pretrčati čovjeka. Jeste li znali da je sipa jedna od najinteligentnijih vrsta u porodici beskičmenjaka? Sipa ima tri srca te može mijenjati boju, što nije samo način kamuflaže i približavanja plijenu, već i komuniciranja. Od malih predatora kao što su pauci, do velikih poput krokodila i morskih pasa, Steveovo putovanje i avanture Južnom Afrikom, Australijom, Indijom, Malezijom, Europom i Sjevernom i Južnom Amerikom pokazat će nam kakve sve opasnosti i ljepote krije životinjski svijet.

U produkciji BBC-ja, ova popularna i hvaljena dokumentarna serija, koja je bila nominirana i za BAFTA nagradu, prikazuje se na CBBC kanalu već tri godine i isto toliko sezona.

Sezona 01, epizoda 01-02/26 – South Africa
U Južnoj Africi Steve Backshall je sa svojom ekipom u potrazi za životinjama koje većina Afrikanaca izbjegava kada god može. Početak snimanja nije bio lagan. Neplanirani susret s ljutitim vodenkonjem prouzroči pomutnju i skoro završi loše za Stevea. Pomalo potresen, ali ne i obeshrabren, Steve želi doznati koja je lokalna zmija najsmrtonosnija. Je li to crna mamba, piton ili možda neka druga? Ubrzo padne noć, a opasnosti ne manjka – kampiranje doista nije ugodno kada golemi pauci i škorpioni vrebaju posvuda.

Oglasi
,

About Antonio Horvat

Antonio je urednik portala MojaTV. Uređuje i objavljuje generalne najave igranih i dokumentarnih serija koje se prikazuje na domaćim nacionalnim TV kanalima.

Pogledaj sve objave od Antonio Horvat

Nijedan komentar do sada.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s