Edita Misirić

Edita Misirić: “Sviđa mi se u svijetu zabave i ne planiram povratak u sport”

“Sportska redakcija je moja prva ljubav, ali posao je posao. Nakon dugog razmišljanja, shvatila sam da je bolje za mene da odem u svijet zabave”

Edita Misirić

Simpatična RTL-ova voditeljica Edita Misirić zaštitno je lice magazina “Exkluziv Tabloid”, koji je nedavno proslavio 500. emisiju. Međutim, nije ona oduvijek znala da će postati novinarka… Kao dijete željela je biti glazbenica, pa je već s dvanaest godina svirala klavijature u najmlađem rock-bendu u Hrvatskoj. Iako je završila osnovnu glazbenu školu, htjela je biti i turistički vodič. No, put ju je, ipak, odveo u televizijske vode. I tako je danas gledamo kao voditeljicu i novinarku “Exkluziv Tabloida”. Svakodnevno nam ulazi u domove i donosi najnovije informacije iz svijeta šoubiznisa.
– “U mojem me poslu veseli to što nikad ne znaš gdje ćeš završiti i s kakvom pričom. Ne bih mogla raditi posao predvidive prirode, pa mogu reći da volim raditi u neizvjesnosti” — istakla je simpatična Edita.

Na RTL Televiziju prešla je 2004. kao novinarka danas ugašenog “Exploziva”, a nakon četiri godine bila se vratila i sportu. Budući da je kao djevojčica nerijetko išla na nogometne turnire, zbog čega je silno zavoljela sport, ne čudi da je dvije godine provela i u Sportskoj redakciji RTL Televizije, kao jedina pripadnica ljepšeg spola. S plavokosom ljepoticom razgovarali smo u povodu jubilarne emisije “Exkluziva”, a otkrila nam je, između ostaloga, kako izgleda tipičan dan u redakciji njezine emisije, koja joj je holivudska zvijezda najdraža, prati li rad kolega s komercijalnih televizija, te razmišlja li o prelasku na konkurentsku televiziju.

Iza Vas je petsto emisija “Exkluziv Tabloida”. Koje su Vam priče, odnosno prilozi ostali u posebnom sjećanju?
Odradili smo zaista sjajne priče, od ekskluzivnih intervjua s najvećim zvijezdama poput Britney Spears i Christine Aguilere, do nekoliko naših pamtljivih projekata koji su odjeknuli u ostalim medijima, poput pozivnice Justinu Bieberu za koncert u Hrvatskoj, „Zapleši sa Shakirom“ i „Upoznaj Britney Spears“. Posebice su mi drage humanitarne akcije kojima smo pomogli raznim unesrećenim obiteljima. Jedna od njih je i malena Stephanie koja je otputovala na operaciju u Chicago.

Kako izgleda jedan tipičan dan u redakciji “Exkluziva”?
– Počinje jutarnjim kolegijem, gdje se dogovaraju priče koje ćemo raditi taj dan. Svaki novinar potom se hvata telefona i Interneta, dogovaraju se snimanja nakon kojih se pišu tekstovi i juri u montažu. Ja sa svojim prilogom moram biti gotova do tri popodne, kad mi je u stylingu Televizije zakazan termin vezan za emisiju. Ondje me djevojke šminkaju i odijevaju. Nakon toga odlazim u studio i snimam najavu emisije, potom s urednicima pišem najave, prolazim ih s fonetičarkom i končano odlazim u studio. Tako svakodnevno nastaje “Exkluziv tabloid”.

Koja Vam je holivudska zvijezda najdraža i o kojoj biste voljeli češće izvještavati u “Exkluzivu”? Postoji li, s druge strane, neka omražena zvijezda o kojoj najradije ni ne biste izvještavali, ali to morate zbog gledatelja?
– Nije iz Hollywooda, ali o njemu izvještavamo gotovo svakodnevno. Princ Harry je moj najdraži celebrity. Zbog simpatičnosti i spontanosti opraštam mu sve nestašluke. Nemam najomraženiju osobu.

Diplomirali ste novinarstvo na FPZG-u. Koju ste temu izabrali za diplomski rad?
– Diplomirala sam na temu “Izvještaji o udarnim vijestima u Dnevniku Nove TV i RTL-a Danas”, iz kolegija “Novinarska etika”.

Edita Misirić RTL

Jeste li teška srca napustili Sportsku redakciju, Vašu prvu, reći ćemo tako, TV ljubav? Biste li se ponovo tamo željeli vratiti ili se trenutno vidite isključivo u “Exkluzivu”?
– Sportska redakcija je moja prva ljubav, ali posao je posao. Nakon dugog razmišljanja, shvatila sam da je bolje za mene da odem u svijet zabave. O povratku u sport trenutno ne razmišljam.

Svakom TV voditelju događaju se gafovi, a neki završe i u eteru. Što se događalo tijekom poznatog izvještavanja o rezultatima Davis cupa u tadašnjim RTL Vijestima?
– Sve što je tada moglo poći krivo, pošlo je. Pripremila sam tri različite verzije teksta kako bih bila sigurna da sam pokrila sve varijante – u slučaju da susret završi pobjedom, porazom, ili da još uvijek traje. U krucijalnom trenutku sam u slušalicu dobila informaciju koju nisam dobro čula, ponovila sam je pogrešno u eter i onda shvatila da na “blesimetru” piše nešto potpuno drukčije. Zaključila sam u tim milisekundama da je vjerojatno na “blesimetru” ostala stara verzija vijesti, pa sam počela prebirati po papirima ne bih li našla pravu verziju, i to je trajalo, trajalo, i trajalo… Ostalo je povijest, ha, ha, ha…

Privatno se družite s kolegama-voditeljima poput Antonije Mandić i Dorijana Elezovića. Kako najčešće provodite zajedničko vrijeme?
– U druženjima kod kuće, u šetnji Jarunom, kavama u gradu, odlascima u kino i kazalište, izlascima u klubove, vikendima na moru…

Pratite li rad svojih kolega s konkurentskih televizija?
– To je više profesionalna deformacija. Kad god gledam nešto što rade moji kolege, uvijek promatram analitički, ne iz pozicije gledatelja nego nekoga tko zna kako nastaju emisije, kako funkcionira program uživo. Teško mi je biti samo gledatelj i potpuno se isključiti, čak i u okruženju vlastitog dnevnog boravka.

Čujem da ste velika ljubiteljica filmova. Koje žanrove preferirate? Koji je najbolji film koji ste pogledali ove godine?
– Najviše volim drame, a najbolji film koji sam ove godine pogledala je francuski “Nedodirljivi”. Često gledam filmove koje sam već gledala. Primjerice, njemački film “Život drugih” samo sam ove godine pogledala triput. Volim i romantične komedije, a tu su mi broj jedan “Ja u ljubav vjerujem” i “Zapravo ljubav”.

A gledate li i poneku TV seriju? Koju biste svakom preporučili i zašto?
– “Teorija velikog praska” mi je izvrsna, a ni “Seinfeld” nikad ne dosadi.

Koji bi Vam iznos trebala ponuditi konkurentska televizija da biste prešli u njihove redove?
– Ne razmišljam zasad o tome.

Intervju je izvorno objavljen u 1104. broju TV Obzora

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.