RTL Hotspot – nova magazinska emisija

RTL Hotspot otvara nam vrata svijeta tehnologije!

Od 13. listopada u 16:35 sati u magazinskom formatu od 30 minuta, nova RTL-ova emisija ponudit će nam aktualne vijesti iz svijeta tehnoloških dostignuća i omogućiti nam da ostanemo informirani u tehnološkoj domeni koja ubrzano doživljava promjene i uvodi novitete.

Emisija će se baviti najnovijim i najzanimljivijim gadgetima i novostima koje nam donosi jedan od najvećih izuma 20. stoljeća – internet. Isprobavat ćemo najnovije modele pametnih telefona i tableta bez kojih se moderni život teško može zamisliti, predstavljati i birati najbolje i najpopularnije aplikacije, obavještavati vas o najzanimljivijim i aktualnim vijestima društvenih mreža, među kojima je Facebook koji danas koristi više od milijun i pol Hrvata. Videoigre odavno su prestale zanimati samo najmlađe, pa su tako danas popularna razbibriga mladima, pa čak i osobama srednjih godina. S druge strane, osmišljavanje videoigara je vrlo zahtjevan, ozbiljan i unosan posao. RTL Hotspot će pomno pratiti uzbudljiv svijet videoigara. Saznat ćemo više o hrvatskim startupima koji razvijaju svjetski uspješne tehnološke ideje. Informativni i atraktivni prilozi pokazat će smjer u kojem će se tehnologija razvijati u budućnosti. Uz mnoštvo korisnih savjeta obrazovat ćemo korisnike interneta i mobitela te ih usmjeriti i informirati o njihovim pravima, ali i upozoriti na potencijalne opasnosti.

Autor emisije i reporter RTL Televizije Antonio Zavada pozorno prati razvoj tehnologije te nam na pristupačan i zanimljiv način približava razna tehnološka dostignuća.

– “Godina je 2012. i budućnost više nije nešto što čekamo da se dogodi. Mobitel na primjer već odavno nije samo obični telefon, već i novčanik, rječnik i detaljna karta svijeta. Pomoću aplikacija mobitelom već sada možete, ili ćete vrlo brzo moći, obaviti šoping bez odlaska u trgovinu, kupiti ulaznicu za kino bez stajanja u redu ili pratiti zdravstveno stanje bez odlaska liječniku. RTL Hotspot bavit će se novim tehnologijama koje nam danas mijenjaju život. Uz sve vijesti predstavljat ćemo i nove gadgete i igre, a bavit ćemo se i Hrvatima koji sve to proizvode jer po tehnološkim idejama ne zaostajemo puno za čuvenom Silicijskom dolinom. Naše priče, teme koje se danas svakoga tiču, pristupačne su i razumljive svima – od starijih, koji internetom plaćaju račune od kuće, do najmlađih, koji će u škole uskoro ići s tabletima” — izjavio je Antonio Zavada povodom početka prikazivanja emisije.

U prvom izdanju magazina, koji se emitira jednom mjesečno, predstavit ćemo nove telefone koji ove jeseni stižu u trgovine, objasniti zašto su važni startupi te što se promijenilo u Hrvatskoj nakon dolaska Google Street Viewa. Isprobali smo i televizor kojim se upravlja očima, a pokazat ćemo i kako izgledaju kućanstva i automobili budućnosti.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.